Formula-superlupaus on valmis jäämään ilman ajopaikkaa ensi kaudella – nuorukainen voi liittyä F1-huippukuskien seuraan

© Kuva: Getty Images

F2-sarjaa tulokaskaudellaan johtaja australialainen Oscar Piastri on jäämässä ilman ajopaikkaa ensi kaudeksi. Jos nuorukainen kruunataan mestariksi, menettää hän oikeutensa ajaa F2-sarjassa ensi kaudella.

Tällä hetkellä ajopaikat kuninkuusluokassa ovat täyttymässä ilman Piastria. Ainoa vapaa paikka on Valtteri Bottaksen vierellä Alfa Romeolla, mutta 20-vuotias ei ole itsekkään siinä uskossa, että paikka hänelle aukeaisi.

– Tulevaisuutta katsoessani se Alfa-paikka ei näytä kovin todennäköiseltä. Realistisesti paras mahdollisuuteni on toimia varakuljettajana Alpinella ensi kaudella ja yrittää napata ajopaikka kaudelle 2023, ranskalaistallin kuljettaja-akatemiaan kuuluva Piastri kommentoi.

– Olisin valmis olemaan sivussa ensi vuoden. Se ei tietysti ole ideaalia, mutta muutkin kuljettajat ovat tehneet sen.

Jos 20-vuotias onnistuu voittamaan F2-mestaruuden, olis hän vasta kolmas F3 -sekä F2-mestaruuden voittanut tulokas. Kaksi muuta kuljettajaa ovat F1-tähdet Georger Russell sekä Charles Leclerc. Piastri on lisäksi voittanut vielä Formula Renault’n vuonna 2019.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.