Fernando Alonsolla ehdotus sprinttiformaatin lisämausteeksi – Ideana menneisyydestä tuttu systeemi

© Kuva: Getty Images

Alpine-tallin Fernando Alonsolla on ehdotus F1-sarjan kokeileman sprinttiformaatin parantamiseksi.

Nykyisessä muodossaan perjantaina ajetaan yksi tunnin harjoitus ennen aika-ajoa, jonka jälkeen lauantaina on jälleen tunnin treeni ennen sprinttiä, joka määrittää lähtöjärjestyksen sunnuntain pääkilpailuun.

Lauantainen sprinttikilpailu ei tarjonnut suurta jännitysnäytelmää. Kaksinkertainen maailmanmestari Alonso tarjoaa oman ehdotuksensa formaatin lisämausteeksi.

– Perjantai on edelleen se päivä, jota meidän pitää parantaa, aloitti Alonso lauantaina toimittajille.

– Jos aika-ajoissa on edelleen kuusi rengassarjaa, me sijoitumme lopulta niille sijoille, joille normaalistikin. Eli jos lauantaina lähdemme normaaleilta sijoilta, tulemme myös maaliin todennäköisesti niillä sijoilla.

Kausien 2005-06 mestari ehdottaisi menneisyydestä tuttua aika-ajoformaattia perjantaille, jolloin kuljettajat kävivät vuorollaan täräyttämässä vain yhden nopean kierroksen. Kyseinen systeemi oli viimeksi voimassa juuri espanjalaisen ensimmäisellä mestaruuskaudellaan 2005.

– Formaatin pitää olla hieman erilainen perjantaina, esimerkiksi vain yksi kierros tai jotain sellaista.

– Eilen esimerkiksi Q2:ssa tuhosin ensimmäisen rengassarjani lukitsemalla etupyöräni ykkösmutkaan ja olisin sen kierroksen myötä startannut viimeisenä, koska tein virheen.

– Maksaisin hintaa siitä ja tänään minulla olisi ollut vaikeampi työ päästä ylemmäs. Se on sprintin idea, ja toisi lisämaustetta, sanoi espanjalainen lauantaina.

Alonso uskoo yhden kierroksen aika-ajon tarjoavan nimenomaan sen, ettei kärkiautot välttämättä lähtisi aina keulilta. Radan parantumisen, virheiden merkityksen sekä arvaamattoman sään johdosta Mercedekset ja Red Bullit saattaisivat välillä löytää itsensä jopa pakan perältä.

Espanjalainen onnistui nousemaan kaksi sijaa lauantain sprintissä ja lähtee sunnuntain pääkilpailuun ruudusta 11.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.