Sebastian Vettel on nelinkertainen maailmanmestari ja kokenut kehäkettu F1-maailmassa.

Tätä nykyä Aston Martinilla kurvaileva saksalainen on ajanut monia huippukuljettajia vastaan pitkän uransa aikana ja yksi heistä on täksi kaudeksi paluun F1-sarjaan tehnyt Fernando Alonso.

Kaksikko taisteli 2010-luvun alkupuolella useasti toisiaan vastaan voitoista ja mestaruuksista. Näiden aikojen pohjalta monet saattavat luulla, etteivät kokeneet kuljettajat ole hyvää pataa keskenään, mutta asia on toisin.

Nykyään Alonso ja Vettel kuuluvat karavaanin vanhimpiin kuljettajiin ja iän myötä on karttunut myös viisautta ja tervettä kunnioitusta toisiaan kohtaan. Vettel hehkuttaa vuolaasti Alonsoa Marca-lehdessä.

– Pidän kisaamisesta häntä vastaan. Kauden ensimmäisessä kisassa, kun Fernando tuli takaisin, ajoimme rengas rengasta vasten kilpaa ja minä vain hymyilin ohjaamossa, aloitti Vettel.

– Odotin innolla seuraavia tilanteita ja meillä on ollutkin jo joitakin. Olen aina nauttinut taisteluista häntä vastaan.

Vettel muistaa katselleensa Alonson suorituksia televisiosta aikoinaan, jolloin Vettel ei itse vielä ollut kuninkuusluokassa mukana. Tämäkin antaa jo osaltaan perspektiiviä kokeneen espanjalaisen uran pituudesta.

– Unkarin GP:n 2003 aikana istuin television edessä ja muistan katselleeni häntä. Mielestäni hänen lahjakkuuttaan ei voi kyseenalaistaa, sillä hänen taitonsa radalla ovat yhtiä parhaista, jota tämä laji on koskaan nähnyt, hehkuttaa saksalainen kilpaveljeään.

Nelinkertainen maailmanmestari Vettel nostaa myös esiin Alonson aikanaan tehdyn kovan tempun, kun silloin vielä nuori espanjalainen päätti legendaarisen Michael Schumacherin mestaruusputken F1-sarjassa.

– Alonso teki jotain sellaista, jonka luulin olevan mahdotonta, jatkoi Vettel.

– Hän löi Schumacherin. Kasvaessani Michael oli paras kaikista ja se näytti mahdottomalta, että hänet voitettaisiin.

– Fernando alkoi tekemään niin ja se on upea saavutus. Hänellä on ollut pitkä ura ja runsaasti erilaisia autoja, joten tunnen olevani etuoikeutettu, kun saan kilpailla häntä vastaan radalla, fiilisteli Vettel.

Sebastian Vettel on voittanut urallaan neljä maailmanmestaruutta Red Bullin puikoissa kausina 2010-13. Fernando Alonso ajoi tuplamestariksi kausina 2005-06.