Mika Häkkisen huikeaa ohitusta Belgian Spassa vuonna 2000 on monesti ylistetty yhdeksi historian komeimmista.

Kaikki oli kuitenkin lähellä päättyä kyyneliin kierrosta aiemmin, kun likaisista tempuistaan tunnettu Schumacher peippasi Häkkistä 300 kilometrin tuntivauhdissa Kemmelin suoralla.

Häkkinen meni heti kilpailun jälkeen antamaan palautetta saksalaiskuljettajalle hänen ajamisestaan ja paljastaakin nyt, mitä hän sanoi Ferrari-kuljettajalle.

– Oli luonnollista, että menin heti hänen puheilleen kilpailun jälkeen, aloitti Häkkinen.

– Sanoin hänelle, ettet voi puskea kaveria ulos, kun ajamme 300 kilometriä tunnissa. Tässä on kyse elämästä ja kuolemasta, joten maalaisjärkeä saisi käyttää, kertoi Häkkinen puhisseensa saksalaiselle.

Häkkinen kertoo Schumacherin vain heilauttaneen päätään ja katsonut suomalaista suoraan silmiin kysyen, että mitä hän teki väärin.

– Hän ei pyytänyt anteeksi, sillä olin liian aggressiivinen. Kyse oli vain hänen ajotyylistään, jatkoi kaksinkertainen mestari.

Häkkinen oli tietysti tietoinen saksalaisen aggressiivisesta ajotyylistä ja hänellä itselläänkin oli jokunen temppu kehittynyt hihaansa heidän kaksintaisteluistaan vuosien saatossa.

– Hitaissa mutkissa puolustin itsekin häntä vastaan siten, ettei ollut varmaa, että mikä on sallittua ja mikä ei. Minäkin osasin käyttää joitakin kikkoja radalla, jatkoi Häkkinen.

– Mutta sitten, kun ajetaan 300 kilometriä tunnissa F1-autolla ruoholle ja keulan maavara on vain 15 milliä. Se on niin vähän, että pienikin pomppu lähettää auton ilmalentoon. Pointtini oli vain saada hänet hieman ajattelemaan, sanoi kausien 1998-99 maailmanmestari.

Häkkinen ajoi Belgian Spassa ikimuistoiseen voittoon, jättäen Michael Schumacherin kakkoseksi nuolemaan näppejään.

Näet kuuluisan ohituksen alla olevalta videolta. Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.