Haasin F1-talli ja sen jäsenet tiesivät ennen kautta mitä tuleman pitää, mutta siitä huolimatta tiimin jäsenten motivaation ylläpitämisessä riittää töitä, kertoo tallipäällikkö Günther Steiner.

Koko kauden tukevasti joukon peräpäätä pidellyt Haas-talli näkee kuitenkin valoa tunnelin päässä ensi kauden sääntömuutoksia silmällä pitäen.

Steiner summaa amerikkalaistallin alkukauden jykevästi Autosportin haastattelussa.

Gene Haas ei heittele minulle ylävitosia sunnuntaisin, heittää italialainen humoristiseen sävyyn.

– Tämä on kuitenkin tapa, jolla olemme päättänyt tehdä sen.

Tallipomo jatkaa, ettei kuluvaa kautta voi edes kutsua huonoksi, sillä kaikki tiesivät realiteetit ja tallin lähestymistavan tähän vuoteen. Positiivista henkeä on silti hankala ylläpitää.

– Tietysti sijoittuminen sinne, missä olemme koko ajan olleet, on rankkaa joka viikonloppu. En kaunistele sitä yhtään, jatkaa Steiner.

Tallipomo toivookin, että heidän pitkän tähtäimen suunnitelmansa maksaa itsensä takaisin ensi kaudella. Haas ei ole päivittänyt käytännössä ollenkaan heidän tämän kauden kilpuriaan ja se näkyy vauhdissa radalla.

– Tieto siitä, että kaikki saattaa olla paremmin ensi kaudella laittaa kaikki puskemaan eteenpäin, sanoo Steiner.

– Tietenkään he eivät ole lauantaisin ja sunnuntaisin iloisia, mutta he tietävät parempien aikojen olevan tulossa ja se pitää heidän päänsä pystyssä, jatkoi italialainen.

Haas pitää valmistajien pisteiden jumbopaikkaa. Amerikkalaistalli ei ole saavuttanut tällä kaudella pisteen pistettä.