Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel joutui aloittamaan kesätaukonsa allapäin. Loistavasti toisena maaliviivan Unkarissa ylittänyt saksalainen hylättiin lopulta liian pienen polttoainenäytteen takia.

Aston Martin protestoi tuomariston päätöstä ja lopulta lähes kolme viikkoa kestänyt saaga päättyi siihen, että talli vetäytyi protestistaan.

Vettel itse ei tiedä, mistä äkillinen polttoaineen katoaminen johtui. Hän ei kuitenkaan peitellyt torstain lehdistötilaisuudessa sitä, kuinka ärtynyt hän oli asiasta.

– Tilanne on todella ärsyttävä, sillä emme edes hyötyneet siitä mitään. Toiseksi, emme tehneet sitä tarkoituksella. Meillä ei ole mitään selitystä sille, miksi bensa vain yhtäkkiä katosi autosta, Vettel aloitti Belgian lehdistötilaisuudessa.

– Ehkä bensatankissa oli jokin vuoto, mutta huomasimme viimeisellä kierroksella, että jotain oli pielessä. Olimme kaikki yllättyneitä, kun huomasimme, että tankissa ei enää ollut bensaa.

– Se on ikävää, mutta säännöt ovat sääntöjä. Meidän täytyy hyväksyä se ja jatkaa eteenpäin. Kaudessa on vielä monta kilpailua jäljellä, Vettel päätti.