Sprinttiformaatissa vielä hiottavaa – F1-pomo kertoo merkittävän muutoksen olevan pohdinnassa

© Kuva: Getty Images

F1-sarjassa kokeiltiin viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa uutta sprinttikilpailuformaattia.

Suurimmat ihmetyksen aiheet tuntuivat olevan sprinttikilpailussa tarjolla olevien pistesijojen vähyys. Monia ihmetytti myös se, miksi paalupaikka tilastoidaan lauantain sprinttikilpailun voittajalle, eikä perjantain aika-ajojen kärkimiehelle.

Muutoksia on kuitenkin tulevaisuudessa luvassa ja F1-pomo Ross Brawn kertookin, että he aikovat esimerkiksi pohtia jakaa sprinttikilpailusta useammalle kuljettajalle pisteitä.

Sprinttiä kokeillaan tällä kaudella vielä ainakin Italian Monzassa, ja kolmas näyttämö on tällä hetkellä pimennossa, vaikka alkuperäisen suunnitelman mukaan sen piti tapahtua Brasilian Interlagosissa.

– Aiomme katsoa paria asiaa, mutta emme mitään merkittävää, kertoo Brawn RaceFansille liittyen mahdollisiin muutoksiin jo tämän kauden aikana.

– Emme halua muuttaa viikonlopun kulkua, koska fanien pitäisi jälleen koittaa mukautua, emmekä halua sitä, jatkoi britti.

Silverstonessa sprinttikilpailun ensimmäinen saalisti kolme MM-pistettä, toinen sai kaksi ja kolmas yhden pisteen. Brawn sanoi, että he miettivät pitkään sitä, kuinka monelle sprintistä jaetaan pisteitä, sekä kuinka paljon.

– Päädyimme nykyiseen systeemiin sen takia, koska olimme huolissamme, että mestaruus saattaisi ratketa sprintissä, jos sellaista ajetaan kauden myöhäisessä vaiheessa, kertoi Brawn.

– En sanoisi, että nykyinen systeemi on lyöty lukkoon, mutta ainakin tältä kaudelta se on. Se on varmaa, että jos aiomme jatkaa tätä, niin aiomme varmasti keskustella tekevämme siitä vieläkin viehättävämpää, eli jakaa useammalle kuljettajalle pisteitä.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004