Perjantain kärkimies Valtteri Bottas oli yksi helteessä tuskailijoista: ”Kuin suomalainen sauna”

© Kuva: Getty Images

Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottas kuvaili Budapestin olosuhteiden olleen kuin suomalainen sauna.

Budapestia on hellinyt paahtavat helteet ja perjantaipäivänä Hungaroringin ratalämpötilakin nousi yli 60 asteeseen. Bottas ajoi toisen harjoituksen nopeimman ajan ja Mercedes ylipäätään oli yllättävän vahva paahtavan kuumissa olosuhteissa sekä kimurantilla radalla.

– Se oli kuin suomalainen sauna, etenkin kun ajat pidemmän vedon ja pysähdyt, niin lämpö valtaa koko hytin ja siellä on siinä vaiheessa noin 60-70 astetta lämmintä, sanoi Bottas.

– Hikistä hommaa, mutta radalla saa sentään hieman ilmaa. Se tekee renkaiden kanssa pelaamisesta haastavaa ja ne ylikuumenevat, mutta se ei näyttänyt pahalta muihin verrattuna, joten alku ei ollut huono.

Suomalainen oli vajaa kolme sadasosaa tallikaveriaan Lewis Hamiltonia nopeampi toisessa harjoituksessa. Max Verstappen jäi Red Bullillaan Mercedes-kaksikosta lähes kolme kymmenystä. Liian suuria johtopäätöksiä ei kuitenkaan uskalla vielä perjantain perusteella vetää.

– Olemme parantaneet viime aikoina kun on kuumaa ja tämä päivä on todiste siitä, sanoi Bottas.

– Emme ole huonoissa asemissa, mutta perjantaisin emme näe vielä muiden kaikkia kortteja.

– Ensimmäisessä treenissä balanssi ei ollut hyvä, mutta saimme sen kohdilleen toisessa. Vielä on lisää tulossa ja on hienoa nähdä, että taistelemme todennäköisesti paalusta huomenna, totesi suomalaiskuljettaja perjantaina.

Unkarin GP:n aika-ajot käynnistyvät klo 15:55 Suomen aikaa. Koko viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tuttuun tapaan täältä!


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004