Formula 1:n hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton osallistui poliittiseen keskusteluun Unkarin GP:n alla. Hamilton otti kantaa vahvasti Unkarin lainsäädäntöön koskien seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

Hamilton on tullut tunnetuksi vähemmistöjen puolustajana, ja miehellä on nähty monesti mustien oikeuksien puolesta puhuvia vaatteita F1-kisojen yhteydessä. Unkarissa F1-tähden mielessä olivat seksuaalivähemmistöt ja heidän poljettu tilanne maassa.

– Haluan osoittaa tukeni kaikille unkarilaisille, joita hallituksen vähemmistövastaiset lait ovat koskettaneet. Niitä ei voi hyväksyä ja ne ovat pelkurimaisia, Hamilton kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

– Kaikilla pitäisi olla oikeus olla oma itsensä huolimatta siitä, ketä he rakastavat tai keneksi he itsensä identifioivat. Kannustan unkarilaisia äänestämään tulevassa kansanäänestyksessä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolesta.

Unkaria on vaadittu EU-tasolta korjaamaan nykyistä lakiaan, koska se rikkoo seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Nykyisen lain mukaan homoseksuaalisuudesta kertominen lapsille on kielletty ja homoparit eivät voi adoptoida lapsia tai avioitua. Ihminen ei voi myöskään muuttaa sukupuoltaan Unkarin lain mukaan.

Unkari on ilmoittanut järjestävänsä kansanäänestyksen lain muuttamisesta.