Ferrari-kuljettaja Charles Leclerc hehkuttaa hänen entistä tallikaveriaan Sebastian Vetteliä.

Kaksikko ajoi tallikavereina Ferrarilla kausina 2019-20 ja radalla kaksikon välillä syntyi kipinöitä. Nuori monacolainen kuitenkin kertoo heidän väliensä olleen koko ajan hyvät, ja että media vain yritti repiä heidän tilanteistaan ylimääräisiä otsikoita.

Leclerc kertoo heidän suhteestaan Beyond The Grid -podcastissa ja ylistää kokeneen saksalaisen taitoja. Samalla häntä pyydettiin vertailemaan keskenään Vetteliä sekä hänen nykyistä tallikaveriaan Carlos Sainzia.

– Seb oli hyvinä päivinä aivan uskomaton ja todella vaikeaa lyödä, ellei jopa mahdotonta, hehkuttaa Leclerc.

– Carlos taas on todella tasainen, mutta molemmat heistä ovat erittäin, erittäin vahvoja.

– Sebin kanssa tilanne oli erilainen, sillä näin hänet itselleni vähän kuin isoveljenä, sanoi monacolainen.

Vettel sai nauttia Maranellossa monta vuotta putkeen ykköskuljettajan asemasta, ajaessaan Kimi Räikkösen kanssa Ferrarilla. Nuori ja nälkäinen Leclerc kuitenkin tuli italialaistalliin ryminällä ja osoitti melko nopeasti arvonsa ja kokenut Vettel joutui väistymään.

– Hänellä oli niin paljon kokemusta, joten kilpailu meidän kesken ei ollut samanlaista kuin se on nyt Carloksen kanssa, jatkaa Ferrari-tähti.

– Carloksen kanssa olemme aikalailla saman ikäisiä ja äärettömän kilpailuhenkisiä kaikkeen liittyen. Sebillä oli paljon kokemusta, joten hän ei välttämättä ollut aina samanlainen.

– Jos halusin voittaa hänet jossain, hän käytännössä antoi minun tehdä sen, jotta minä olisin iloinen. Hän ei niin välittänyt, sanoi Leclerc.

Vettel siirtyi kuuden Ferrarilla ajetun kauden jälkeen täksi kaudeksi Aston Martinille. Saksalainen saavutti italialaistiimin väreissä yhteensä 14 osakilpailuvoittoa, mutta ei onnistunut tuomaan himoittua titteliä Maranelloon.

Leclerc puolestaan ajaa Ferrarilla jo kolmatta kauttaan. Monacolaisen nykyinen sopimus Maranellon jättiläisten kanssa ulottuu kauden 2024 loppuun saakka.