Voiton napannut Max Verstappen: ”Kovaa, mutta palkitsevaa”

© Kuva: Getty Images

Ranskan GP:ssä voittoon ajanut Red Bull -tallin Max Verstappen kertoi kilpailun jälkeen olleensa jopa hieman onnekas voittaessaan päivän kilpailun.

Hollantilainen lähti kilpailuun paalulta ja lipsahti ensimmäisessä mutkassa ulos radalta, menettäen kärkipaikan Lewis Hamiltonille. Ensimmäisten varikkokäyntien yhteydessä Verstappen onnistui pääsemään Hamiltonin edelle, mutta Hamilton jatkoi tästä eteenpäin kovaa painostusta.

Red Bull päätyi tekemään erilaisen strategisen ratkaisun ja otti Verstappenin toistamiseen varikolle, joten hollantilainen joutui ajamaan loppukierrokset jatkuvasti äärirajoilla saadakseen vielä seitsenkertaisen mestarin kiinni.

– Meidän täytyi työskennellä kovasti, mutta toisaalta se oli taas erittäin palkitsevaa, aloitti hollantilainen kilpailun jälkeisessä haastattelussa.

– Kierroksella ohitettavien takia kiinni ajaminen oli todella haastavaa, mutta lopulta kaikki meni hyvin ja saimme hienon taistelun aikaiseksi.

Verstappenilta kysyttiin, nauttiko hän kilpailusta yhtä paljon kuin miljoonat katselijat ympäri maailmaa.

– Lopussa kyllä, naurahti Red Bull -tähti.

– Alku oli todella vaikeaa kovan tuulen takia. Yhdelä kierroksella oli hyvä balanssi ja seuraavalla taas liukui joka puolella.

– Oli todella haastavaa pitää auto vakaana. Ensimmäisten stoppien jälkeen he (Mercedekset) painostivat todella kovaa, joten teimme päätöksen mennä kahdelle stopille. Onneksi se maksoi takaisin lopussa, pyöritteli hollantilainen.

Ensimmäisen mutkan lipsahdukseen Verstappenilla ei ollut sen suurempaa selitystä. Peräpään pito vain katosi, ja MM-sarjan kärkimies joutui ajamaan hieman eri reittiä ykkösmutkien läpi.

Max Verstappen kasvatti täyden pistepottinsa myötä MM-johtonsa 12 pisteeseen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.