Red Bull -pomolla jäänyt pahasti hampaankoloon: Avautuu jälleen ratarajoista – ”Miksi piirtää viivoja kun siellä on runsaasti tilaa?”

© Kuva: Getty Images

Yksi alkukauden suurimmista puheenaiheista F1:ssä on ollut paljon kiistellyt ratarajat.

Sarjan edellisessä osakilpailussa Monacossa niistä ei ahtaan katuradan vuoksi juurikaan piirrelty otsikoita, vaikkakin osa kuljettajista varoituksia ahtailla kaduilla onnistuikin keräämään.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko on alkukauden aikana ollut yksi kriittisimmistä henkilöistä kommentoidessaan ratarajoja ja niiden rikkomisesta langetettuja rangaistuksia.

Red Bull -pomon mielestä heidän kuljettajaltaan Max Verstappenilta on viiden ensimmäisen kilpailun aikana viety turhien ratarajasääntöjen takia voitto, paalupaikka ja tukku MM-pisteitä.

Itävaltalainen ei näe näissä säännöissä mitään järkeä ja eniten häntä ihmetyttää rikkomuksista langetettujen rangaistuksien kovuus.

– Sinun täytyy kysyä itseltäsi, onko säännössä mitään järkeä. Joskus saat viisi sekuntia, välillä kymmenen ja joskus taas varikon läpiajorangaistuksen, ihmettelee Marko Auto Bildille.

– Miksi piirtää viivoja, kun meillä on tarpeeksi tilaa?

Markon mielestä ratarajojen kyttääminen ei ole tarpeellista, mutta hän ymmärtää sen, että ratoihin mukautuminen vie aikansa.

F1-sarjan kilpailunjohtaja Michael Masi joltain osin ymmärtää Markoa, mutta kertoo yhden selkeän linjan vetämisen olevan haastavaa erilaisten ratojen johdosta.

– Ideaali tilanne olisi yksi kova raja joka paikassa, sanoi Masi.

– Mutta tietenkin ajamme paljon eri tyyppisillä radoilla, joten turvallisuuden kannalta yritämme aina löytää parhaan ratkaisun jokaisessa tilanteessa, kertoi kilpailunjohtaja Masi.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.