Max Verstappenin vauhti yllätti jopa Mercedeksen tietokonelaskelmatkin – ”Luulimme olevamme turvassa”

© Kuva: Getty Images

Mercedes syyttää tietokonelaskelmien pieleen menemisen olleen syynä siihen, että Max Verstappen onnistui ohittamaan Lewis Hamiltonin Ranskan GP:n ensimmäisten varikkokäyntien yhteydessä.

Lopulta kilpailu ratkottiin myöhemmässä vaiheessa Verstappenin siirryttyä kahden stopin taktiikkaan, ohittaen Hamiltonin kilpailun toiseksi viimeisellä kierroksella. Alkutahdit tappiolle lyötiin kuitenkin jo aiemmin.

Mercedeksen ratatoimintojen johtaja Andrew Shovlin sanoi, että he luulivat olevansa Verstappenin undercutilta turvassa, sillä heillä oli mukavan tuntuinen kolmen sekunnin johtoasema ennen hollantilaisen varikkokäyntiä.

– Luulimme, että oltuamme hieman yli kolmen sekunnin johdossa, olisimme turvassa, mutta se ei lopulta ollutkaan jutun juoni, sanoi Shovlin.

– Emme oikein vieläkään ymmärrä, miksi mallinnuksemme ilmoittivat sen olevan ok. Ilmiselvästi meillä on jotain mitä meidän täytyy tutkia ja ymmärtää, pohti Mercedes-insinööri.

Shovlin jäi myös pohtimaan erilaisia skenaarioita, mikäli he olisivat ottaneet Hamiltonin sisään kierrosta hänen tallikaveriaan Valtteri Bottasta myöhemmin kahden sijasta.

– Olisiko Max seurannut meitä samalla kierroksella varikolle? En tiedä, mutta siinä tapauksessa se olisi asettanut meidät todella hyvään asemaan kisassa, pyöritteli Shovlin.

Britti-insinööriltä pyydettiin vielä tarkennusta siihen, että mitä heidän mallinnusohjelmansa tarkalleen ottaen aliarvioi ja siihen häneltä löytyi simppeli vastaus.

– Maxin kykyä tehdä undercut niin kaukaa takaa, tiivisti Shovlin.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.