Entinen F1-kuljettaja David Coulthard ei pidä siitä, kuinka riippuvaiseksi sarja on tullut Pirellin renkaiden hallinnasta.

Pirelli on ollut kuninkuusluokan ainut rengastoimittaja kaudesta 2011 lähtien ja tavoitteena oli silloin tehdä kilpailuista renkaiden osalta arvaamattomampia sekä luoda tiimien välillä poikkeavia strategioita.

Vuosien aikana tallit ovat kuitenkin tulleet koko ajan paremmiksi italialaisvalmistajan renkaiden kanssa ja oppinut pidentämään niiden käyttöikää. Omalla ajourallaan useiden eri rengasvalmistajien kumeilla kurvaillut skotti ei pidä nykyisestä tilanteesta renkaiden osalta.

– Olen ajanut Goodyerin, Bridgestonen ja Michelinin renkailla, enkä kutsuisi mitään niistä huonoiksi, sanoi Coulthard RaceFansille.

– Oli tietenkin hetkiä, jolloin Bridgestonella tai Michelinillä oli ratakohtaisia etuja. Heidän kanssaan oli mahtavaa työskennellä, puskea äärirajoille ja kehittää uusia renkaita.

– Emme koskaan puhuneet kuorimisesta tai siitä, ettet voi kuormittaa rengasta. Ne olivat parhaimmillaan uutena ja sitten suorituskyky putosi. Ehkä ne kuorivat tai menivät rakkuloille, mutta ne olivat renkaita, muisteli 13-kertainen osakilpailuvoittaja.

Skotti kertoo Pirellin aikakauden olevan todella hämmentävää ja sen olevan tylsä keskustelunaihe. Vielä tylsempää Coulthard kertoo olevan sen, kun kuljettajat kertovat heidän yrittäneen olla kuluttamatta liikaa rengasta.

Coulthardin pointti on siinä, kun nykyään käydään ”sotaa” moottorien, alustojen ja kuljettajien kesken, mutta silti renkaat ovat kaikille samat ja joista kaikki vain valittavat.

– Näkisin mieluummin Avonit, Goodyearit tai muita sellaisia, joissa olisi vain kahta erilaista seosta, mutta ne olisivat hyviä renkaita, sanoi Coulthard.

– Siten ei tarvitsisi kuunnella sitä p*skanjauhantaa, naulasi skotti.