Red Bull -tallin Max Verstappen sijoittui eilen ajetussa Espanjan GP:ssä toiseksi.

Pitkään kärkipaikassa kiinni ollut hollantilainen uskoo, etteivät he olisi millään strategisilla taikatempuillakaan pystyneet pitämään Mercedeksen Lewis Hamiltonia takanaan.

Verstappen kiihdytti startista kärkeen, muttei pystynyt karistamaan brittimestaria taakseen. Hamilton pystyi koko ajan roikkumaan hyvin lähellä hollantilaista ja Mercedeksen vaihdettua taktiikkaa, pääsi Hamilton näyttämään heidän autonsa todellisen iskukyvyn.

Verstappen tiedostaa, ettei Mercedeksen kisavauhti nimenomaan Hamiltonin käsissä jättänyt selittelyille sijaa.

– Olimme vain liian hitaita, sanoi Verstappen.

– Näin se on vain summattava, ei jäänyt jossiteltavaa.

– Yritin kaikkeni ylläpitääkseni vauhtia ja renkaita, mutta se ei vain riittänyt. Heillä on selvästi enemmän vauhtia, pohti Verstappen kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Mediumeilla olin muutenkin jo hieman hitaampi. Lewis pystyi tällaisella radalla roikkumaan koko ajan DRS-etäisyydellä, joten mielestäni sekin jo kertoo, etten olisi pystynyt tekemään mitään saadakseni eroa, sanoi hollantilainen.

Verstappen kertoi olevansa pettynyt toiseen sijaan, sillä he ovat mukana voittaakseen. Pieni hopeareunus löytyi kuitenkin tästäkin pilvestä.

– Meidän ei pidäkään olla tyytyväisiä toiseen sijaan, mutta ainakin annoimme kaikkemme, veisteli hollantilainen.

Verstappen puhui myös kokonaisvaltaisesti Red Bullin ja Mercedeksen voimasuhteista. Hollantilainen sanoi, että lauantaisin he näyttävät pystyvän antamaan painetta Mercedekselle, mutta kisavauhdissa he jäävät hieman jälkeen.

Seuraavaksi Verstappen pääsee kokeilemaan kilpurinsa iskukykyä kahden viikon kuluttua ajettavassa Monacon GP:ssä.