Eilisen Monacon GP:n aika-ajojen jälkeen keskustelua herätti paalupaikalle ajaneen Charles Leclercin seinäosuma session ratkaisuhetkillä.

Suuri osa kuljettajista jättivät tarkoituksella parhaan yrityksensä viimeisen vedon varaan, ja näin ollen monien suunnitelma aika-ajoissa meni pieleen, kun viimeinen yritys jäi punaisten lippujen takia tekemättä.

Pöydälle nousi joidenkin tahojen toimesta rajuja puheita, oliko Leclercin seinäosuma jopa tarkoituksellinen. Red Bullin Max Verstappen totesi heti aika-ajon jälkeen, ettei ainakaan hollantilainen usko niin.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan sarjassa pitäisi esitellä sääntöuudistus, jossa kolaroineen kuljettajan aika otetaan kokonaan pois. Tämä estäisi Wolffin mukaan turhaa jossittelua ja epäilyjä tämänkaltaisissa tilanteissa. Esimerkiksi IndyCar-sarjassa tällainen sääntö on jo olemassa.

– En edes tiennyt, että sellainen sääntö on USA:ssa, mutta mielestäni se on aika fiksu keksintö ja estäisi harhaluuloja, kommentoi Wolff The Racen haastattelussa.

– En jaksa uskoa, että Charles teki sen tahallaan, koska siinä on yksinkertaisesti niin paljon pelissä, viittasi Wolff esimerkiksi taloudellisiin tekijöihin.

– Se sääntö estäisi vain turhaa polemiikkia, eikä kukaan voisi ainakaan epäillä, oliko se tarkoituksellista vai ei, pohti Mercedes-päällikkö.

Mercedeksellä on hieman heikommat lähtöasetelmat Monacon kisaan, mihin saksalaistallissa ollaan totuttu. Valtteri Bottas starttaa kolmannesta ruudusta ja Lewis Hamilton on vasta seitsemännessä lähtöruudussa.