Ferrarilta brittitalli Aston Martinille siirtynyt Sebastian Vettel ei ole päässyt vielä irti uuden tallinsa kanssa. Saksalainen rikkoi pitkän aika-ajoputkensa viime viikonloppuna, kun hän pääsi Q3-osioon ensimmäistä kertaa 16 osakilpailuun.

Silti nelinkertaisen maailmanmestarin pistetili näyttää toistaiseksi pyöreää nollaa. Saksalaisen heikot suoritukset voidaan kuitenkin osittain kuitata Astonin heikkoon suorituskykyyn. Tämä on todettu myös tallin sisällä.

– Ei ole mikään salaisuus, että oletimme olevamme vahvempia tällä kaudella, Vettel aloittaa RaceFans-sivuston mukaan.

– Mutta tilanne on mikä se on. Uskon, että voimma oppia tästä tallina. Näemme jatkuvasti pieniä asioita mitä voimme kehittää. Talli on silti todella innoissaan tulevasta, joten yhteishenkeä riittää.

– Olen siis tyytyväinen täällä, vaikka auton suorituskyky ei olekkaan sitä, mitä olisin toivonut. Se on vain pakko hyväksyä ja jatkaa eteenpäin.

Viime kaudella neljä palkintosijaa, mukaan lukien yhden voiton napannut brittitalli on kerännyt vain viisi pistettä kolmesta kilpailusta tällä kaudella. Talli on ollut äänekäs uusista sääntömuutoksista, ja siitä, miten ne ovat epäreilusti vaikuttaneet vain tiettyihin autoihin.

– Ollaan ihan rehellisiä, meidän automme ei ole tarpeeksi nopea. Sääntömuutokset toki vaikuttivat siihen, mutta muutkin tallit kärsivät siitä. Meidän täytyy työskennellä nyt tällä, mitä meillä on.