Red Bull hyvässä vauhdissa Monacon ensimmäisissä harjoituksissa – Kimi Räikkönen oli lähellä jättikolaria

© Kuva: Getty Images

Monacossa ajettiin torstaina ensimmäinen F1-sessio sitten kauden 2019. Ensimmisen harjoituksen nopein kuljettaja oli Red Bullin Sergio Perez. Meksikolainen ajoi kärkiajan kymmenyksen turvin (1:12.487). RB-kuskin aika syntyi pehmeimmällä seoksella. Kärkikolmikossa muut autot olivat kovemmalla medium-seoksella liikenteessä.

Toiseksi ajoi Ferrarin Carlos Sainz. Espanjalaisen tallikaveri Charles Leclerc ei ollut yhtä onnekas: monacolainen jätti leikin kesken vain muutaman minuutin jälkeen vaihdelaatikko-ongelman takia.

Kolmanneksi nopeimman ajan kellotti toinen RB-kuljettaja Max Verstappen. Hollantilainen ei meinannut harjoituksen alkupuolella löytää tyhjää tilaa radalla, mikä jätti Verstappenin tulostaulussa kauas kärjen vauhdista. Session lopussa myös 23-vuotias sai iskettyä tauluun mainioita kierroksia.

Neljänneksi ajoi Alpha Taurin Pierre Gasly. Hänen sekä tallikaveri Yuki Tsunoda olivat Perezin lisäksi ainoat kuljettajat kärkikymmeniköstä, jotka kellottivat nopeimman aikansa pehmeimmällä seoksella.

Mercedes-kuljettajat miehittivät sijoja 5. sekä 6. Valtteri Bottas jäi tallikaveristaan Lewis Hamiltonista vain puolitoista kymmenystä.

Kimi Räikkönen ajoi mainiosti sijalle 10. Suomalainen aiheutti sydämentykytyksiä session puolivälissä. Räikkönen lähestyi radan avausmutkaa aivan liian nopealla vauhdilla. Tämän johdosta Räikkösen oikea takarengas lukkiutui pahasti. Nopean reaktion ansiosta suomalainen ohjasi autonsa pelastustielle, eikä osunut seinään.

Paluumuuttaja Fernando Alonso ei ollut yhtä onnekas. Espanjalainen osui radan viimeisessä mutkassa seinään Alpinen aliohjatessa pahasti. ”Nandon” etusiipi koki kovan kolauksen, mutta kaksinkertainen maailmanmestari pystyi jatkamaan matkaa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.