Painostiko Mercedes McLarenia päätöksiin? F1-kohu kasvaa Portugalin GP:n alla

© Kuva: Getty Images

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown lähetti aiemmin tällä viikolla avoimen kirjeen F1:n päätösäänestyssääntöjen muuttamisesta. Brownin kirjoittama kirje käynnisti syytösten vyöryn Mercedeksen ja Red Bullien johtajien välillä.

Brown vihjasi kirjeessään, että tallin yhteistyökumppanit yrittävät vaikuttaa McLarenin äänestyspäätöksiin sääntöäänestyksissä. Tästä syystä Brown sanoi haluavansa nimettömän äänestyksen käyttöön.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner nosti heti syyttävän sormensa Mercedeksen suuntaan. Mercedes toimittaa moottorit McLarenille.

– Voin olettaa, että kyseessä on vain ja ainoastaan moottorivalmistajalta tuleva paine. Jos asia on todella niin, se on harmi. McLaren on yksi F1-historian isoimmista talleista, ja heillä on ollut aina sanansa sanottavana, Horner sanoi Portimaossa, jossa ajetaan kauden kolmatta kilpailua.

– Olisi harmi, jos joudumme menemään suljettuihin äänestyksiin. Tallilla on kuitenkin oikeus vaatia sitä, ja jos näin on tehtävä itsenäisten päätösten turvaamiseksi, meillä ei ole sen kanssa ongelmaa.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kiisti välittömästi väitteet siitä, että Mercedes olisi painostanut McLarenia. Sen sijaan itävaltalaispomo syytti Horneria tekopyhyydestä.

– Toro Rosso (nyk. Alpha Tauri) on aina äänestänyt, miten Red Bull on halunnut – ilman minkäänlaisia poikkeuksia. Haas on toiminut aina Ferrarin tahdon mukaan. Me emme ole koskaan yrittäneet vaikuttaa asiakastallin päätöksentekoon, Wolff kuittasi.

Lähde: GP Blog

 


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004