Red Bullin innovaatinen joustava takasiipi on aiheuttanut kohua F1-varikolla. Kilpakumppi Mercedes huomautti kilpailun jälkeen siitä, kuinka energiajuomatallin takasiipi jousti suoralla antaen autolle huimasti nopeutta.

Tämän jälkeen FIA tiedotti, että se aikoo tehdä uusia testejä joustavien siivekkeiden tarkkailemiseksi. Puolustuskannalla asian suhteen oleva Red Bull veti kilpakumppaninsa Mercedeksen mukaan kohuun torstaina.

– On selvää, että autoja kehitetään jatkuvasti siihen suuntaan, että ne pysyvät FIA:n määräämien sääntöjen sisällä. Heillä on oikeus muuttaa menetelmiään testaamiselle saadakseen haluamansa tuloksen, RB:n tallipäällikkö Christian Horner kommentoi GpFans-sivuston mukaan.

– Koko auto on aerodynaamisen vaikutuksen alaisena. Meidän takasiivestämme pidetään tällä hetkellä kovaa melua, mutta jos katsotte Imolassa lähimmän kilpaikumppanimme etusiipeä, niin huomaatte selvää joustavuutta.

– Etusiipi on paljon herkempi auton tasapainolle, kuin takasiipi. Jos haluaa keskittyä vain yhteen osaan, niin lopulta koko auto tulisi olla tutkinnan kohteena.