Muut tiimit jarruttelevat, mutta Red Bull ei: Energiajuomajätti puskee täysillä mestaruustaistoon – ”Emme voi tehdä sitä nyt hänelle”

© Kuva: Getty Images

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko kertoo, ettei heidän tallinsa aio kääntää vielä katseitaan kohti ensi kautta.

Heidän tähtikuljettajansa Max Verstappen on ajanut kuninkuusluokassa jo kaudesta 2015 saakka, ja hollantilaisella on nyt vasta käsissään menopeli, jolla voi realistisesti haaveilla maailmanmestaruudesta.

Viime kauden jälkeen monet uskoivat voimasuhteiden pysyvän lähes samankaltaisina viime kauteen verrattuna. Merkittäviä sääntöuudistuksia ei kuluvalle kaudelle esitelty ja monet tallit ovat jo katsoneet pitkälle seuraavaa kautta kohti, jolloin F1-sarjassa nähdään täysin uuden sukupolven kilpurit.

Marko kertoo, etteivät he katso vielä ensi kautta kohti, sillä Verstappen taistelee kuluvalla kaudella ensimmäistä kertaa tosissaan maailmanmestaruudesta, ja hollantilaisella on karmea voittamisen nälkä. Energiajuomajätti ei halua ”vahingoittaa” tähtikuljettajansa suurta mahdollisuutta.

– Emme voi tehdä sitä Maxille, sillä hänellä on ensimmäistä kertaa mestaruuteen kykenvä auto allaan, sanoi Marko grandpx.news -sivuston mukaan.

Kilpailukykyisestä autostaan huolimatta, on Mercedeksen Lewis Hamilton voittanut kauden kolmesta ensimmäisestä kilpailusta kaksi. Red Bull onkin silti jälleen kerran takaa-ajajan asemassa.

Viime viikonlopun Portugalin GP:ssä Verstappen näytti ajoittain nopeammalta kuin Mercedeksen autot. Hollantilaisen paalupaikka sekä kilpailun nopein kierros vietiin kuitenkin pois paljon puhetta herättäneiden ratarajojen rikkouduttua.

Tulevana viikonloppuna kurvaillaan Espanjan Barcelonassa, joka on Markon mukaan hyvin samankaltainen rata kuin Portimaossa, joten itävaltalainen haaveilee talliltaan vahvaa panosta.

– Mestaruuskamppailu on kova ja toivon, että voimme taistella siellä, sanoi Marko.

Kolmen ajetun kilpailun jälkeen tallien marssijärjestys on vieläkin hivenen epäselvä, sillä Portugalissakin monien tiimien todellinen suorituskyky häiriintyi tuulisten olosuhteiden -ja liukkaan radan pinnan takia.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan Barcelonan radalla nähdään ensi kertaa kunnolla osviittaa heidän pakettinsa toimivuudesta.

– Alamme pikkuhiljaa saamaan selville automme heikkoudet ja vahvuudet, kertoi Red Bull -päällikkö.

– Olosuhteet Portugalissa olivat erittäin epätyypilliset, joten jos meillä on Barcelonassa normaalimpi kilpailu, niin tiedämme enemmän, jatkoi Horner.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.