Mika Häkkinen uskoo Mercedeksen yhden aseen olevan jopa Hamiltonin urotekoja merkittävämpi – ”Se on ollut avain heidän menestykseensä”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen Lewis Hamilton otti jo kauden kolmannen voittonsa viime viikonloppuna ajetussa Espanjan GP:ssä.

Mercedeksen rohkean taktisen vedon ansiosta brittimestari pystyi kilpailun loppupuolella ajamaan Max Verstappenin kiinni ja tekemään helpon ohituksen hollantilaisesta.

Mercedeksen hyökkäävän strategian toimivuudesta ei ollut takeita, mutta Hamilton luotti tallinsa strategiaan sokeasti, ja se kannatti. Formula ykkösten kaksinkertaisen maailmanmestarin Mika Häkkisen mielestä se on yksi avaintekijöistä, joka johtaa seitsenkertaista mestaria voitosta voittoon.

– Lewis Hamiltonin 98:s voitto tuli hänen luottamuksensa ansiosta Mercedeksen strategiatiimiä kohtaan, sanoi suomalainen kolumnissaan Unibetilla.

– Joillekin se saattoi näyttää virheliikkeeltä, mutta Mercedeksellä tiedettiin brittimestarilla olevan tarpeeksi vauhtia, ottaakseen Verstappen kiinni ja ohittaa Red Bull-Hondan auto.

– Mercedes on reilusti edellä, kun mietitään taktista puolta, paalutti Häkkinen.

Häkkisen mukaan Barcelonan kaltaisten tilanteiden takia Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ajavat sarjan parhaan tallin puikoissa.

– Auto pelkästään ei ole vahva Red Bullia vastaan, vaan myös se, kuinka he ovat aina parhaimmillaan, kun tehdään taktisia päätöksiä. Laitetaan Hamiltonin ja Verstappenin keskinäiset taidot sivuun, ne ovat Mercedeksen päätökset, jotka rankaisevat heidän kilpailijoitaan, sanoi vuosien 1998-99 maailmanmestari.

Hamilton on voittanut kauden neljästä ensimmäisestä kilpailusta kolme, Verstappenin juhliessa voittoa kertaalleen.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille