Mercedes-pomo ei murehdi Red Bullin aloittamasta uudesta ”moottorisodasta” – energiajuomajätti kaappasi saksalaistallin tekniikkagurun omaan projektiinsa

© Kuva: Getty Images

Mercedes ei aio muuttaa lähestymistapaansa moottorikehitykseen Red Bullin uudesta voimanlähdetehtaasta huolimatta. Energiajuomatalli pyrkii valmistamaan omat moottorinsa ensimmäistä kertaa historiassaan kaudesta 2025 eteenpäin.

Talli on jo aloittanut uuden moottorikehitystiiminsä kasaamisen. Projektin tekniseksi johtajaksi palkattiin Mercedeksen pitkäaikainen insinööri Ben Hodkingson. Tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan tämä palkkaus on vasta alkua. RB haluaa kasata lajin parhaat insinöörit saman katon alle Milton Keynesiin.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei ole huolissaan kilpailijansa uudesta aluevaltauksesta. Itävaltalainen luottaa tallinsa brändin olevan tarpeeksi suuri vetonaula sekä motivaattori jatkuvalle moottorikehitykselle.

– Jos menetät jonkun rahan takia, niin ehkä siinä hetkessä tulee katsoa omaa organisaatiota tarkemmin ja muistella mikä on tehnyt siitä niin menestyksekkään. Raha ei ole aina ratkaisu, Wolff selittää Motorsport.comille.

– Tulemme saamaan työntekijöitä ja menettämään työntekijöitä. Mutta loppupeleissä minä uskon Mercedeksen filosofiaan ja siihen, että olemme loistava työnantaja.

– Ymmärrän Christianin peliliikkeet. Hän haluaa rakentaa jotain kestävää ja suurta. Tämä vaatii joskus isosummaisia shekkejä. Se on toimiva strategia.

Red Bullin moottorivalmistaja Honda vetäytyy F1-sarjasta tämän kauden päätteeksi. RB ottaa projektin huostaansa, sillä se ei joudu kehittämään voimanlähdettä moottorikehityksen jäädyttämisen ansiosta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.