Kimi Räikkösen tallipäälliköllä ilonaiheita vaikka pisteet tuntuvat kiertävänkin – ”Kukaan ei ole parantanut kierrosaikojaan yhtä paljon kuin me!”

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen edustama Alfa Romeo -talli on saavuttanut viiden ensimmäisen kilpailun aikana vain yhden MM-pisteen.

Sveitsiläistalli on ottanut kuitenkin viime kauteen verrattuna askeleen eteenpäin, sillä tallin kuljettajat Kimi Räikkönen sekä Antonio Giovinazzi ollaan nähty jatkuvasti kilpailemassa pistesijojen tuntumassa.

Todella tiukassa keskikastissa täytyy kuitenkin onnistua joka viikonloppu täydellisesti, mikäli Alfa Romeo aikoo jatkossakin pistepussiaan lihottaa. Tallipäällikkö Fredric Vasseur on myös tyytyväinen tiiminsä kehitykseen.

– Katson taaksepäin hieman vaihtelevin tunnelmin. Auton kanssa olemme ottaneet suuren askeleen eteenpäin. Kierrosaikoja katsoessa olemme paranteet enemmän kuin kukaan muu, sanoi Vasseur Auto, Motor und Sportin haastattelussa.

– Vauhdillisesti olemme aikalailla tasoissa Aston Martinin ja Alpinen kanssa.

Yllä mainitut tiimit ovat keränneet jo melkoisen potin enemmän pisteitä, kuin Alfa Romeo ja Vasseur tiedostaa asian. Pistesijat tuntuvat olevan sveitsiläistiimille todella tiukassa, vaikka he jatkuvasti taistossa ovat olleetkin.

– Olemme olleet koko ajan lähellä pistesijoja, mutta olemme saaneet niitä palkinnoksi vain kerran, sanoi ranskalainen.

– Monacossa saavutettu piste oli täysin ansaittu. Meidän täytyy tehdä joka viikonloppu perjantaista sunnuntaihin täydellistä työtä jokaisella osa-alueella.

– Meillä ei ole varaa pieneenkään virheeseen, mikäli haluamme saavuttaa pisteitä, sanoi tallipomo Vasseur.

Alfa Romeon parantunut vauhti ei ole pelkästään heidän moottoritoimittaja Ferrarin ansiota. He ovat onnistuneet viemään tämän kauden kilpuriaan eteenpäin käytännössä jokaisella osa-alueella.

– Kyse ei ole vain yhdestä tekijästä. Auto on myös aerodynaamisesti parempi ja olemme onnistuneet hyvin sääntömuutoksien kanssa, sanoi Vasseur.

– Lisäksi ymmärrämme renkaita paremmin ja Antoniokin on kehittynyt kuljettajana valtavasti.

Vasseur sanookin, että palapelistä löytyy tällä hetkellä oikeat palaset tuomaan hyvää tulosta. Kauden alku on kokonaisuudessaan ollut positiivinen.

– Nyt vain tarvitsemme pisteitä, purkitti Vasseur.

Kausi jatkuu jo tällä viikolla, kun viikonloppuna Bakun vauhdikkaalla katuradalla päristellään Azerbaidzhanin GP.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.