Bottas avautuu ajastaan Mercedeksellä – ”He odottavat sinun voittavan tittelin edes kerran”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksellä kaasutteleva Valtteri Bottas lähti tähän kauteen jälleen kerran tavoitteenaan voittaa F1-sarjan maailmanmestaruus.

Kautta on ajettu vasta neljän osakilpailun verran ja alkukauden kisoissa nahistelleet Lewis Hamilton ja Max Verstappen ovat jo aikalailla karanneet omille teilleen.

Kaikki on tietysti vielä auki, eikä Bottas itsekään ole vielä heittänyt pyyhettä tämän kauden osalta, vaikka tulokset eivät välttämättä ole ollutkaan toivottuja.

Suomalainen on kurvaillut Mercedeksellä Hamiltonin tallitoverina jo kaudesta 2017 lähtien, onnistumatta saavuttamaan hänen himoitsemaansa maailmanmestaruutta. Bottas kertoo GP Racing –lehden haastattelussa tuntemuksiaan hänen ajastaan saksalaistallissa.

– On tärkeää ajatella yhä enemmän itseäni ja tavoitettani, joka on mestaruus. Täytyy piitata vähemmän muista, sanoi Bottas.

Bottas viittaa kommentillaan edelliseen kilpailuun Espanjan Barcelonassa, jossa suomalainen ei päästänyt suosiolla tallikaveriaan ohitse tiiminsä ohjeistuksesta huolimatta. Lewis Hamilton tuli takaa huomattavasti parempaa kyytiä tuoreilla renkaillaan, jahdaten kärjessä paahtavaa Max Verstappenia.

Bottaksella on jo viides kausi mestaritallin puikoissa ja suomalainen tiedostaa itsekin, että hänen on saatava aikaan parempia tuloksia.

– Et voi muuttaa itseäsi, mutta jos katson isoa kuvaa urani kannalta, se ei tule kestämään ikuisesti. Jos ajat viisi tai kuusi kautta huipputallissa, he odottavat sinun voittavan mestaruuden edes kerran, sanoo suomalainen.

– Niin se homma menee F1:ssä ja tiedostan sen täysin, naulaa Bottas.

Nastolan suuri mies kertoo hänellä kuitenkin olevan eväät siihen, jotta kolikot alkaisivat pikkuhiljaa putoamaan myös hänenkin pussiinsa.

– Minun täytyy haastaa tiimiäni silloin kuin pystyn, mutta hyvällä tavalla. Haluan varmistaa, että munat alkavat tippua omaan koriini, kertoi Bottas.

Suomalainen tarkoittaa kommentillaan sitä, että hänen täytyy saada kisoihin toimiva -tai jopa tallikaveriaan parempi strategia.

Bottas on tällä hetkellä MM-pisteissä kolmantena. Hän on jäänyt sarjaa johtavasta tallilkaveristaan Lewis Hamiltonista 47 pistettä.

 


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille