Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoi Autosportille, että Emilia Romagnan GP:ssä tapahtuneella Valtteri Bottaksen ja George Russellin välisellä kolarilla saattaa olla saksalaistallille suuret vaikutuksen loppukautta silmällä pitäen.

Suomalaiskuljettajan auto romuttui tilanteessa lähes täysin ja tälle kaudelle jo mukaan tullut kulukatto saattaa rajoittaa Mercedeksen päivitysosien tuomista kuluvan kauden kilpuriin, kun suuri osa taloudellisista resursseista menee jo nyt Bottaksen auton uudelleenrakentamiseen.

Mercedeksen tallipäälliköltä kysyttiin, kuinka saksalaistalli aikoo selvitä suuren kolarin aiheuttamasta tilanteesta.

– Se oli aika iso mälli. Autosta ei jäänyt paljoakaan jäljelle, joten vallitsevan kulukaton alla tämä ei ollut todellakaan suunnitelmissamme, sanoi Wolff.

– Tämä tulee todennäköisesti rajoittamaan päivityksiä, joita olisimme muuten pystyneet tekemään, jatkoi itävaltalainen.

Wolff muistutti myös, että kisassa tuli lisälaskua molempien autojen puolesta, kun myös tallin toinen kuljettaja Lewis Hamilton lipsautti seinään rikkoen kilpuriaan.

– Liikkeemme ovat suhteellisen rajoitettuja kulukaton vuoksi, eikä kellään olisi varaa siihen, että tallin auto tai autot tuhoutuvat täysin. Tässä tapauksessa Valtterin auto ei tuhoutunut ihan täysin, mutta kovin kaukana ei olla siitäkään, jatkoi Wolff.

Vallitsevan kulukaton alla tiimit saavat käyttää 145 miljoonaa dollaria tämän kauden aikana, joten isommat onnettomuudet syövät tallien kassaa ja käytettäviä resursseja paljon enemmän kuin aikaisempina vuosina.