Toto Wolff syyttää FIA:ta Mercedeksen syrjimisestä: ”On juttuja, joiden ainoa tarkoitus on satuttaa talliamme!”

© Kuva: Getty Images

Toto Wolff kertoo uskovansa tiettyjen F1-säädösten sorsivan viime vuodet kestomenestystä nauttinutta Mercedestä, raportoi The Race maanantaina.

Vuonna 2013 ”Hopeanuolien” kapellipuikkoihin tarttunut 49-vuotias itävaltalainen on urallaan nähnyt suojattiensa voittavan joka ainoan F1-maailmanmestaruuden vuodesta 2014 eteenpäin – sekä kuljettajien että valmistajien MM-sarjassa.

– On olemassa alueita, joilla näen selvää syrjintää meitä vastaan, Wolff kertoo.

– Puhumme ryhmissä siitä, onko se puhtaasti syrjintää, jos joku haluaa rangaista meitä asiasta, josta joku toinen talli on valittanut? Vai onko se vain yksinkertaisesti tärkeää lajimme kannalta?

Viime vuosina sarjaan tuoduista sääntömuutoksista erityisesti rajoitukset autojen aika-ajosäätöihin, sekä tämän vuoden aerodynamiikkauudistukset, on otettu vastaan katkerin mielin saksalaisleirissä.

– Olemme jopa hyväksyneet vähän syrjintää, koska olemme tienneet siitä. Teimme asiasta tietoisen päätöksen. Mutta sitten on päivänselviä juttuja, joiden ainoa tarkoitus on satuttaa talliamme. Minä tulen aina taistelemaan niitä vastaan.

Wolff ei kuitenkaan pyydä dynastialleen erityiskohtelua, vaan kertoo vain toivovansa kaikkia kohdeltavan samalla tavalla.

– Emme halua kenenkään tekevän päätöksiä meitä suosien, vaan tekevän parhaat päätökset lajin kannalta. Jaamme voitot yhdessä ja mitä paremman tuotteen voimme luoda, sitä paremmin lajillakin menee, mies päättää.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.