Renault väistyi tehdastallin nimenä sivuun F1-sarjasta jälleen kerran viime kauden jälkeen. Urheilulliset tulokset olivat heikkoja ja taloudellisesti yhtiö teki viime vuoden ensimmäisellä puolikkaalla ennätystappiot. Formulamaailmassa mukana oleminen oli jälleen vaakalaudalla.

Renault´n toimitusjohtaja Luca de Meo joutui tekemään valtavan määrän töitä pitääkseen ranskalaismerkin moottoriurheilun kuninkuusluokassa.

– Monet ihmiset pyysivät minua lopettamaan toimintamme, koska Renault´n taloudellinen tilanne on erittäin monimutkainen, kertoi de Meo Motorsport-Total.com -sivustolle.

Ranskalaisvalmistajan useita tehtaita piti sulkea ja arviolta 15 000 ihmistä menetti työpaikkansa. Tästä johtuen monen oli vaikea ymmärtää, miten Renault´n F1-talli pystyi silti jatkamaan toimintaansa.

– Formula ykköset eivät kiinnosta valtaosaa, sillä ihmiset näkevät sen liian kalliina ja todella turhana harrastuksena. Monia ihmisiä ei formulat kiinnosta pätkääkään, tilitti de Meo.

De Meo päätti lopulta jatkaa Renault´n formulatallin toimintaa. Se nimettiin uudestaan ja brändättiin perinteikkään autourheilunimi Alpinen mukaan tavoitteena antaa yhtiölle uutta buustia.

– Formulat ovat valtava markkinointialusta ja satojen miljoonien arvoinen näyteikkuna. Sellaista investointia en ikinä pystyisi tekemään, mitä Alpine saa nyt saavuttamallaan huomiolla F1-sarjassa. Se on brändille äärettömän arvokasta, sanaili de Meo.