Onko tämä kausi jo Lewis Hamiltonin viimeinen? – ”Jossain vaiheessa minunkin on lopetettava”

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton pyörittelee jatkosuunnitelmiaan Gazzetta Dello Sportin haastattelussa.

Ennätyksellistä kahdeksatta maailmanmestaruuttaan jahtaava britti totesi jo ennen Bahrainin GP:tä hänen todennäköisesti saavan seuraavien kuukausien aikana selville, haluaako jatkaa tämän kauden jälkeen uraansa vai ei.

36-vuotiaalla Hamiltonilla on tunnetusti monta rautaa tulessa F1-sarjan ulkopuolellakin muun muassa muodin, musiikin ja ympäristöasioiden äärellä.

Seitsenkertainen maailmanmestari kertoi aiemmin myös, ettei haluaisi olla missään roolissa F1-sarjassa sen jälkeen, kun hanskat on lyöty naulaan. Tuoreessa haastattelussa Hamilton on kuitenkin avannut oven jäädäkseen sirkukseen jollain tasolla mukaan.

– Lopetettuani voisin olla mukana ja luulen haluavanikin sitä, sanoi Hamilton.

Hamilton uskoo sen olevan varmasti vaikeaa, kun ei pääse ajamaan kilpaa. Hamilton fiilistelee myös vuosiaan F1-sarjassa, sillä hän on päässyt jo kuljettajana ollessaan vaikuttamaan moniin asioihin.

– Asioita on helpompi muuttaa, kun niissä on itse mukana. F1 on antanut minulle alustan tavoittaa runsaasti ihmisiä, lähettää positiivisia viestejä ja rohkaista heitä puskemaan eteenpäin, kertoi Hamilton.

Samaan hengenvetoon brittimestari pohdiskeli myös ajouransa päättämistä. Se saattaa hyvinkin tapahtua jo kuluvan kauden jälkeen..tai sitten ei.

– Jossain vaiheessa minunkin on lopetettava, mutta haluan olla ainakin vielä mukana tekemässä moottoriurheilusta useammille ihmisille mahdollista. Sen suhteen yksi tai kaksi vuotta ei riitä alkuunkaan, muotoili britti.

Jotkut ovat miettineet, haluaako Hamilton lopettaa uransa ennätykselliseen kahdeksanteen maailmanmestaruuteen. Toiset taas ovat leukailleet hänen lopettamispuheiden tulleen ilmi nyt, kun Red Bullin tarjoama haaste mestaruustaistelussa on pitkästä aikaa kova.

– Voitamme mestaruuden tai emme. Sillä ei ole mitään vaikutusta päätökseen urani jatkosta, koska en ole sellainen kaveri, joka luovuttaa asioiden mennessä väärään suuntaan, paalutti Hamilton.

Hamilton kertoo olevansa lajiin täysin sitoutunut ja on innoissaan muiden tarjoamasta haasteesta. Hän pitää myös silmällä ensi kaudella käyttöönotettavia uusia sääntömuutoksia, jotka ovat hänen mukaansa erittäin mielenkiintoisia.

– En koe olevani urani loppupuolella, mutta arviolta seuraavat kahdeksan kuukautta kertovat, olenko valmis lopettamaan vai en, pyöritteli brittimestari.

 


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.