Mick Schumacheria varoitettiin Nikita Mazepinista jo karting-vuosina: ”Tämän kaverin kanssa täytyy olla varovainen”

F1:n amerikkalaistalli Haasin alku kauteen 2021 oli vaikea.

Heti ensimmäisessä osakilpailussa, laskevan Bahrainin auringon alla, tulokaskuljettaja Nikita Mazepin ohjasi kilpurinsa ajovirheen takia seinään jo ensimmäisellä kierroksella. Venäläisen tallikaveri, niin ikään tulokas, Mick Schumacher puolestaan pyörähti ajovirheensä takia vain hetki sen jälkeen. Saksalainen tuli lopulta maaliin viimeisenä.

Mazepin on kuitenkin jo ennen tuoretta taivaltaan moottoriurheilun kuninkuusluokassa kerännyt itselleen liian aggressiivisen kuljettajan mainetta. PitPass-sivuston mukaan Schumacheria ehdittiin nuorempina vuosinaan jopa erikseen varoittaa miehen tempuista.

– Olemme tunteneet toisemme vuodesta 2013 lähtien. Olimme tallikavereita Tony Kart-luokassa, saksalainen kertoo.

– Juuri ennen sitä muistan yhden kisan, jolloin hän (Mazepin) ajoi Zanardilla La Concassa. Yksi tallikaverini kertoi, että tämän kaverin kanssa täytyy olla erityisen varovainen. Hän on erityisen aggressiivinen, kun taistellaan sijoituksista.

Nuorukaiset kertovat kumpikin kunnioittavansa toisiaan tällä hetkellä – tosin Schumacherin rivien välistä on mahdollista lukea pientä varautuneisuutta.

– Luulisin kunnioitusta löytyvän, Schumacher kertoo.

– Luonnollisesti tulemme tekemään todella läheisesti töitä tallikavereina, ihan kahdestaankin, joten tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten loppukausi menee.

Mazepin uskoo kaksikon tulevan toimeen keskenään loistavasti.

– Minulla on valtavasti kunnioitusta häntä kohtaan kuljettajana, venäläinen kertoo.

– Pidän hänestä paljon myös ihmisenä. Autourheilussa on erilaisia persoonia ja joidenkin kanssa on aika vaikeaa tulla toimeen. Mick on kuitenkin täysin sen vastakohta ja koen olevani onnekas, koska hän on tallikaverini.

– En voinut itse päättää siitä, mutta on mukavaa, että ympärilläsi on mukava kaveri. Ja sanoisin sen olevan positiivista myös tallin kannalta, sillä kun ympärilläsi ei ole negatiivisuutta, tallimme voi saavuttaa paljon enemmän kuin mitä olisimme voineet muuten tehdä, Mazepin päättää.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.