Mercedes näkee pahimman kilpailijansa olevan vaikeasti voitettavissa – ”Hän on aikuistunut ja todella kypsä kuljettaja nykyään”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen ratatoimintojen johtaja Andrew Shovlin ei aliarvioi Red Bull -tallin luomaa uhkaa, vaikka saksalaistalli voittikin kauden ensimmäisen osakilpailun Bahrainissa.

Max Verstappen ajoi Bahrainin GP:n paalupaikalle lähes neljän kymmenyksen erolla ennen Mercedeksen Lewis Hamiltonia, mutta kilpailussa hollantilainen joutui taipumaan.

Shovlin tietää, että Red Bullin pitäessä tasonsa yhtä kovana, eivät he tule tarjoamaan samanlaista mahdollisuutta voittoon kauden edetessä. Red Bullille jäi kilpailusta taktiselta puolelta paljon jossiteltavaa, sillä toisenlaisella taktiikalla Verstappen olisi saattanut kurvailla helppoon voittoon.

– He toimivat tallina todella hyvin. He ovat erittäin fiksu ja hyvin toimintonsa keskittänyt tiimi, joten he tekevät todella harvoin virheitä, sanoi Shovlin.

Britti-insinööri puhui myös Max Verstappenista ja kertoi kuinka hollantilainen on vuosien saatossa jo ehtinyt kehittyä todella vahvaksi kuljettajaksi.

– Max on todella kypsä ja fiksu kuljettaja nykyään, joten hänet on vaikeaa voittaa. He ovat myös tallina näyttäneet aiempina vuosina pystyvänsä kehittymään ja saamaan kauden aikana lisää suorituskykyä, kehaisi Shovlin.

Shovlinin mielestä tilanne on samankaltainen kuin kaudella 2018, jolloin Ferrari ja Red Bull voittivat osakilpailut ennen Mercedestä, vaikkakin saksalaistiimillä on nyt jo voitto taskussaan.

– Silloin meillä meni 4-5 kisaa ennen kuin pääsimme vauhtiin. Joissakin niistä emme olleet parhaimmillamme, mutta joissakin taas Ferrari oli yksinkertaisesti meitä nopeampia, värjäili Shovlin.

– Olemme olleet vaikeassa asemassa ennenkin, joten tämä ei ole täysin uutta. Kaksi tiimiä on lähekkäin toisiaan, joten kaudesta tulee varmasti kova, jatkoi britti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.