Emilia-Romagnan GP:n Topit ja Flopit: Valtteri Bottas jäämässä täysin kakkoskuskiksi

© Kuva: Getty Images

Red Bullin Max Verstappen ajoi sunnuntaina Emilia-Romagnan GP:n voittoon ennen Mercedeksen Lewis Hamiltonia.

Valtteri Bottaksen kilpailu päättyi hurjan kolarin jälkeen keskeytykseen. Kimi Räikkönen menetti kovalla työllä hankkimansa avauspisteet vielä kabinetissa kilpailun jälkeen.

SuomiF1-sivusto listasi Imolan Topit ja Flopit.

TOP 3

Juuso Koivumäki: Lando Norris. Huikea viikonloppu, vaikka jättipotti jäikin odottelemaan vielä parempia päiviä, nousu seitsemännestä ruudusta palkintokorokkeelle oli huima suoritus. Oli jo lähellä huippu paalupaikkaa aika-ajoissa, mutta pieni rata-alueen ylitys vei lopulta toisen sijan lauantaina. Tämä tuskin jäi Norrisin kauden viimeiseksi palkintopallipaikaksi.

Nooa Ruuth: Lando Norris. McLarenin nuori virtuoosi on aloittanut kautensa jälleen vahvasti. Painosti tallinsa antamaan tallimääräyksen GP-voittaja Daniel Ricciardolle, joka on ollut pelkkä vastaantulija kauden kahdessa kilpailussa. Ei jäänyt märehtimään aika-ajon jättipettymystä, vaan tarttui härkää sarvista ja ajoi uransa toisen palkintosijan. Toivottavasti Norris ei hyydy kauden edetessä.

Eetu Lehtonen: Lando Norris. Oli jo lauantain aika-ajoissa loistavassa vauhdissa, mutta muutaman senttimetrin ratarajojen ylitys vei lähtöpaikan jopa kolmen sakista. Kilpailussa haastavissa olosuhteissa todella varmaa ja vauhdikasta tekemistä ja toi jälleen McLarenille parhaan mahdollisen pistepotin.

Lando Norris nousi toista kertaa urallaan palkintokorokkeelle. Kuva: Getty Images.

TOP 2

Juuso Koivumäki: Max Verstappen. Loistava startti hollantilaiselta, millä hän ampaisi kolmannesta ruudusta kärkeen. Tämän jälkeen kilpailu oli kokonaan Red Bull -kuljettajan hallussa, kun muut hölmöilivät. Sydän jätti takuulla lyönnin välistä, kun auto oli lähteä lapasesta ennen uusintalähtöä, mutta selvisi säikähdyksellä.

Nooa Ruuth: Lewis Hamilton. Britti teki sen taas. Voidaan puhua tuurista tai mistä vain tekosyystä, minkä takia maailmanmestarin saavutuksia yritetään vähätellä. Fakta on se, että virheensä jälkeen Hamilton taisteli itsensä toiseksi radalla, missä on hankala ohittaa. Todistamme suurutta, eiköhän nautita siitä niin kauan kun vielä voimme.

Eetu Lehtonen: Lewis Hamilton. Putosi startissa paalupaikalta toiseksi, mutta radan kuivuessa näytti jälleen esimerkkiä hänen taidoistaan pitää huolta kuluneista välikelinrenkaistaan ja ajoi jo siinä Verstappenin mukavan tuntuisen etumatkan kiinni. Lipsahdus seinän puolelle pudotti taaksepäin, mutta onni oli onnettomuudessa ja pääsi punaisten lippujen myötä vielä hyvin peliin mukaan. Nousi upeasti pakan takaa toiseksi ja näpäytti jälleen viimeisiä mahdollisia epäilijöitään siitä, ettei mestaruudet ole tulleet pelkästään Mercedeksen hyvän auton ansiosta.

TOP 1

Juuso Koivumäki: Lewis Hamilton. Seitsenkertainen maailmanmestari on seitsenkertainen maailmanmestari. Keräsi itsensä fantastisesti kasaan pahan ajovirheen jälkeen. Pystyi nousemaan toiseksi ja pitämään tällä MM-sarjan piikkipaikan. Kokonaisuudessa loistava viikonloppu jälleen brittikuljettajalta.

Nooa Ruuth: Max Verstappen. Hollantilainen palautui vaikeahkosta lauantaista mestarillisesti. Nappasi röyhkeästi johtoaseman ensimmäisellä kierroksella, eikä katsonut taakseen. Ei panikoinut Hamiltonin lähestyessä ensimmäisen stintin lopussa, vaan jatkoi tasaista suorittamista. Täysin omassa luokassaan Imolassa.

Eetu Lehtonen: Max Verstappen. Mestarillinen suoritus hollantilaiselta. Aika-ajoissa ehkä pieni epäonnistuminen, mutta otti huikean lähdön kolmannesta ruudusta ja puristi kovaa Lewis Hamiltonin edelle, eikä sen jälkeen luopunut paikastaan kilpailun kärjessä. Väkevä suoritus.

Koko Emilia-Romagnan GP:n kärkikolmikko sai hyvät arvosanat. Kuva: Getty Images.

FLOP 3

Juuso Koivumäki: George Russell. Nuori brittikuljettaja Russell oli vahva aika-ajoissa ja ylisuoritti Williamsilla. Kilpailukin sujui mallikkaasti yhteen lipsahdukseen asti, mikä aiheutti hänen ja Valtteri Bottaksen keskeytykset. Tämän jälkeen Russell vielä suuntasi vain raivoamaan Bottakselle, vaikka oli omalla ajovirheellään aiheuttanut onnettomuuden. Heikkoa pelisilmää Williams-kuskilta.

Toto Wolff pettyi George Russellin toimintaan: ”Lähempänä Renault Clio Cupia”

Nooa Ruuth: Daniel Ricciardo. Kuudes sija ei paperilla ole paha, päivastoin. Ongelma piilee siinä, että aussi seurasi tallikaverinsa palkintojuhlia samalla, kun hän jäi itse Norrisin vauhdista 30 sekuntia. Ricciardo joutui tekemään tilaa nuorelle britille kilpailun alussa ja jäi kuin nalli kalliolle. Odotin Ricciardolta suurempaa vaikutusta välittömästi kauden alussa, mutta se on minun ongelmani, ei aussin.

Eetu Lehtonen: George Russell. Britin käytös kolarin jälkeen poimi kirjoissani paikan floppien puolelta. Ajoi toki vahvaa kilpailua ennen onnettomuuttaan Bottaksen kanssa, mutta vaikka adrenaliini virtaa ja tunnekuohu on tuollaisen tilanteen jälkeen kova, oli Russellin reaktio tilanteessa häpeällinen. Kilpakumppanilta pitäisi tuollaisen mällin jälkeen käydä kysymässä ”oletko kunnossa?”, eikä mennä läpsimään kypärään. Toisaalta kolarissa ja kolarin jälkeisissä tapahtumissa on syyttävä sormi molempien käytökseen, sillä Bottas vastasi Russellin höyryämiseen jäyhästi kansainvälisellä käsimerkillä.

Hirmukolarissa osallisena olleet Valtteri Bottas sekä George Russell selviävät rangaistuksetta – brittikuskin väite osoitettiin vääräksi

FLOP 2

Juuso Koivumäki: Nikita Mazepinin laittaminen floppeihin saattaa olla tämän kauden trendi. Spinnailut heti viikonlopun alkuun ja äärimmäisen epävarmaa ajamista. Aika-ajoissa pilasi Alfa Romeon Antonio Giovinazzin kierroksen kiilaamalla eteen ja kilpailussa oli aiheuttamassa Williamsin Nicholas Latifin spinnausta seinään. Surkea viikonloppu jälleen.

Nooa Ruuth: Sergio Perez. Meksikolaisen loistosuoritus lauantaina näyttää erityisen ikävältä sunnuntain pannukakun rinnalla. Perez sortui useaan virheeseen pudotessaan lopulta pisteiden ulkopuolelle. Bottaksen epäonnistuessa olisi Red Bull kaivannut kakkoskuljettajaltaan enemmän. Väläykset loistavuudesta pitää kääntää pian tasaisuudeksi.

Sergio Perezillä oli tuhannen taalan paikka ottaa Red Bull -uransa ensimmäinen podium. Kuva: Getty Images.

Eetu Lehtonen: Sebastian Vettel. Saksalaisella ei tunnu tällä hetkellä onnistuvan juuri mikään. Vielä voi osan laittaa uuden työkalunsa opetteluun, mutta ero keskivertokuljettajana pidettyyn tallikaveri Lance Strolliin on koko ajan liian iso. Viikonloppu oli Vettelille Bahrainin tapaan melkoinen pannukakku.

FLOP 1

Valtteri Bottas epäonnistui raskaasti Imolassa. Kuva: Getty Images.

Juuso Koivumäki: Valtteri Bottas. Surkea viikonloppu Mercedeksen suomalaiskuskilta. Tasoero Lewis Hamiltoniin verrattuna oli valtava. Aika-ajossa kahdeksas ruutu, kun tallikaveri on paalulla. Kilpailussa Bottas ei pystynyt osoittamaan minkäänlaista takaa-ajoa kymmenenneltä sijalta, kun taas Hamilton nousi samalta sijalta toiseksi. Puheet maailmanmestaruudesta voidaan unohtaa.

Nooa Ruuth:Valtteri Bottas/George Russell. Kaksikon kolari oli todella epäonninen, enkä itse henkilökohtaisesti osoita syyttävällä sormella kumpaakaan. Russellin moukkamainen käytös kolarin jälkeen sekä se fakta, että Williams oli ohittamassa MERCEDEKSEN Valtteri Bottaksesta nostavat kaksikon kuitenkin viikonlopun isoimmaksi flopiksi.

Eetu Lehtonen: Valtteri Bottas. Mercedeksellä aika-ajojen kahdeksas, eikä kilpailussakaan pystynyt esittämään lainkaan sen parempaa vauhtia. Kilpailu päättyi hurjaan ja valitettavaan kolariin, mutta tätäkään ei olisi tapahtunut, jos Valtteri ei ajaisi Mercedeksellä Williamsia vastaan sijasta yhdeksän. Suomalaisen tekemisessä on huolestuttavia merkkejä, sillä kahden ensimmäisen viikonlopun aikana Bottas ei ole pystynyt lainkaan vastaamaan Verstappenin ja Hamiltonin vauhtiin.

Hirmukolarissa ollut Valtteri Bottas osoittaa syyttävää sormea kilpakumppaninsa suuntaan – ”Minä en ymmärrä, mitä hän oikein höpisee”


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.