Lewis Hamilton avasi syitään vain vuoden jatkolle – ”Olen onnekkaassa asemassa”

© Kuva: Getty Images

Formula ykkösten seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton avasi tänään Mercedeksen auton julkistamistilaisuuden yhteydessä syitään vain yhden vuoden jatkosopimukselle.

Hamiltonin ja Mercedeksen sopimusneuvottelut kestivät suunniteltua pidempään ja spekulaatioita miehen jatkosta oli monenlaisia. Lopulta osapuolet pääsivät kuitenkin yhteisymmärrykseen ja monelle tuli ehkä yllätyksenä, että jatkosopimus on vain vuoden mittainen. Brittimestarin mukaan vallitsevassa maailmantilanteessa vuoden mittainen jatko tuntui hänestä kaikkein parhaalta.

– Ensinnäkin, olen onnekkaassa asemassa, sillä olen tässä vaiheessa jo saavuttanut lähes kaiken minkä olen halunnut, kertoi Hamilton.

– Tämän takia en koe tarpeelliseksi suunnitella liian kauas tulevaa. Elämme erikoista aikaa ja siksi halusin vain vuoden lisää.

Yksi sopimuksen reunaehdoista oli, että Hamilton ja Mercedes jatkavat työtä moniarvoisuuden saralla. He luovat hyväntekeväisyysjärjestön, jossa tuetaan moottoriurheilun monimuotoisuutta kaikin tavoin. Siinä missä aiemmin hänen tavoitteenaan on ollut voittaa maailmanmestaruuksia, on tällä kaudella hänen ykkösprioriteettinsa jatkaa viime kaudella aloitettua työtään moniarvoisuuden parissa.

– Viime vuonna oli paljon puhetta tasa-arvosta ja mielestäni se jäi enemmän vain puheiden tasolle. Tänä vuonna täytyy varmistaa, että sanoista ryhdytään tekoihin, naulasi Hamilton.

– Se on kaiken ydin, mutta olemme täällä myös voittaaksemme. Meillä on paljon miehiä ja naisia, jotka työskentelevät erittäin kovasti voittaakseen, joten tottakai sekin on tavoite.

Hamiltonilla on tällä kaudella mahdollisuus saavuttaa ennätyksellinen kahdeksas kuljettajien maailmanmestaruus. F1-kauden avauskilpailu ajetaan Bahrainissa 26.-28.3.

 

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.