Formula 1 -kausi 2021 alkaa tulevana viikonloppuna Bahrainin GP:llä. Kaudesta tulee viimeinen nykyisillä autoilla ennen siirtymistä maaefektiaerodynaamikan autoihin.

SuomiF1-sivusto listasi TOP3-tärpit, joita seurata kauden aikana.

3. Mick Schumacher vs. Nikita Mazepin

Nikita Mazepin (kuvassa takana) toi Haasille ison summan rahaa. Mick Schumacher voitti viime vuonna F2-sarjan.

Molemmat Haasin uudet kuljettajat ovat nauttineet suuresta mediahuomiosta. F1-legenda Michael Schumacherin poika, Mick Schumacher, voitti viime vuonna F2-sarjan ja Schumacher-nimen paluu F1-karkeloihin ei ole jäänyt keneltäkään huomaamatta.

Pilttuun toisella puolella operoi venäläisen jättiyhtiön Urakalin sponsoroima venäläiskuljettaja Nikita Mazepin. Mazepinin suurimmat meriitit CV:ssä ovat kuitenkin radan ulkopuolelta. Alkuvuodesta miehestä levisi sosiaalisessa mediassa video, jossa hän kouri väkisin hänen kanssaan autossa matkustajana ollutta naista. Tämän lisäksi Mazepinilla on aiemmilta kausilta rekisterissään toisen kuljettajan pahoinpitely.

Vaikka Mazepin paikkansa on lunastanutkin rahalla, ei hän radallakaan ole täysi tumpelo. Viime vuonna F2:ssa hän oli kuusi kertaa podiumilla ja sijoittui sarjassa viidenneksi.

Kauden aikana tullaan näkemään varmasti mielenkiintoisia taisteluita kaksikon välillä.

2. McLaren-Mercedes

Daniel Ricciardo (edessä) tuli Lando Norrisin uudeksi tallikaveriksi McLarenille.

McLaren otti viime kaudella huiman harppauksen kohti MM-sarjan huippua, kun se sijoittui valmistajien MM-sarjassa peräti kolmanneksi. Tälle vuodelle legendaarinen parivaljakko jälleen yhdistyy, kun McLarenit saavat alleen Mercedeksen koneet. Lisäksi kuskirintamalla tuli kova pestaus, kun Daniel Ricciardo siirtyi Renaultilta brittitallin riveihin.

On mielenkiintoista seurata, että pystyykö McLaren saavuttamaan kärkeä vai vaikeuttaako moottorivaihdos jopa TOP3-paikan pitämistä.

1. Zandvoort ja Saudi-Arabia

Hollannin GP:n piti tehdä paluu jo viime vuonna, mutta se jäi koronan takia haaveeksi. Tänä vuonna saadaan Hollannin GP takaisin kalenteriin yli 30 vuoden tauon jälkeen. Zandvoortin rata on ahdas ja ohituspaikat ovat harvassa, mutta ahdas rata lisännee myös oman mausteen: virheistä rokotetaan armottomasti, kuten jo viime vuonna nähtiin vanhoilla radoilla.

Tämän lisäksi uutuutena kalenteriin saatiin Saudi-Arabian GP. Kilpailu on kaukana perinteisestä Formula 1 -kilpailusta. Kyseessä on pisin, mutta myös nopein F1-autoilla ajettava katurata. Radalla on kaikkiaan 27 mutkaa ja keskinopeus on peräti 250 kilometriä tunnissa.