Ferrari nousemassa takaisin voittotaisteluihin? Mattia Binotto paljastaa huojentavia uutisia Ferrarin uudesta moottorista – ”Emme ole enää altavastaajia suoranopeudessa”

© Kuva: Getty Images

Ferrari on korjannut viime kauden surkean moottorisuorituksensa, kertoo tallipäällikkö Mattia Binotto.

Salaisen sopiuksen FIA:n kanssa tehnyt italialaistalli menetti yllättäen kymmenyksiä suoranopeudestaan viime kaudelle. Talli oli joutunut muuttamaan voimanlähdettään rajusti, mikä teki Ferrarin moottorista koko varikon heikoimman.

Täksi kaudeksi tilanne vaikuttaa kuitenkin olevan selvitetty. Talli keskittyi vuoden aikana muovaamaan voimanlähteestään taas yhden sarjan parhaista.

– Nyt tiedämme, miten moottori toimii radalla. Olemme vertailleet dataa viime kaudelta ja arvioineet eroamme muihin, Binotto kertoo Motorsport.comille.

– Viime vuonna olimme heikkoja suorilla. Emme päässeet Q3-osioon ja vauhtimme oli kaukana paalupaikasta. Nyt datan mukaan vauhtimme on ihan hyvää. Me emme näytä olevan alakynnessä.

– Tietysti tiedämmen, että kyse ei ole vain hevosvoimista. Nopeuteen liittyy veto, mikä oli meillä ongelmana viime vuonna. Mutta molemmat tekijät ovat olleet tänään esillä ja me olemme nopeampia.

Ferrari jäi valmistajien mestaruustaistossa kuudenneksi kaudella 2020.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.