Perinteinen F1-kauden avauskisa vaihtumassa lopullisesti?

© Kuva: Getty Images

Australian GP:n järjestäjät pohtivat kilpailun mahdollista siirtämistä pysyvästi marraskuulle.

Australian GP on ollut lähes poikkeuksetta F1-kauden avauskilpailu vuodesta 1996 lähtien. Vain vuosina 2006, 2010 ja 2020 Albert Parkilla ei ole ajettu avauskisaa.

Viimevuotinen kilpailu peruttiin koronaviruksen takia ja tänä vuonna kilpailu siirrettiin marraskuulle pandemiasta johtuen.

Motorsportin mukaan tulevaisuudessa kilpailu saatetaan ajaa tämän vuoden tapaan loppuvuodesta. Taustalla on Australian MotoGP-kilpailun mahdollinen siirtyminen kevääseen.

– Korostan, että mitään ei ole vielä päätetty vuoden 2022 osalta. Pidämme arvokkaana F1-kauden avauskilpailua, ja se on yksi peruspilareista Melbournen tapahtumakalenterissa, Australian GP:n puheenjohtaja Andrew Westacott kertoi Motorsportin haastattelussa.

– Pohdimme neljää erilaista suunnitelmaa. Yhdessä MotoGP ja F1 olisivat molemmat alkuvuodesta. Toinen vaihtoehto on ajaa molemmat loppuvuodesta. Lisäksi voisimme pitää tilanteen perinteisenä, mutta sen kääntäminen toisinpäin eli F1:n ajaminen loppuvuodesta ja MotoGP:n siirtäminen alkuvuoteen on mahdollista, Westacott pyöritteli.

– Olen erittäin avoin kaikille mainitsemilleni vaihtoehdoille.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.