F1-sarjan uusi kulukatto tulee voimaan kaudella 2021. Tallien radalle liittyvän kehityksen kokonaissumma on rajoitettu 145 miljoonaan puntaan. Tämä tarkoittaa sitä, että suuret tallit kuten Mercedes tai Ferrari joutuvat operoimaan paljon pienemmällä budjetilla totuttuun verrattuna.

Saksalaistallin insinööri James Allison selitti Mercedeksen Youtube-kanavalla, miten talli on lähestynyt pienempää budjettiaan.

– Helpoin lähestymistapa on tehdä autosta nopea heti kauden alkaessa. Rahaa ei kulu vikojen etsimiseen tai korjaamiseen, vaan suoritustaso pysyy tasaisena läpi kauden, Allison aloittaa.

– Meidän on täytynyt myös tutkia keinoja valmistaa osistamme kestävämpiä, mutta sen lisäksi myös halvempia valmistaa. Mitä vähemmän auto hajoaa, sitä vähemmän uusia osia tarvitsee valmistaa.

– Tämä on kuitenkin todella vaikeaa, sillä meidän pitää valmistaa kaikki tiukan rajan sisällä ilman tietoa mahdollisista kolareista tai muista teknisistä sattumista.

– Tämän lisäksi olemme viime aikoina keskittyneet uusiin aerodynamiikkamuutoksiin. Myös tämän kehityksen sekä testauksen saaminen sallitun budjetin sisään tuottaa omat vaikeutensa, Allison päätti.