Legendaarisesta F1-tallista Alpinen junioritiimi? – ”He eivät voi yksinään taistella suuria vastaan”

© Kuva: Getty Images

GBblog -sivuston mukaan italialainen La Gazzetta Dello Sport olisi tiistaina uutisoinut, että tällä kaudella Alpine F1 Team -nimellä tunnettavalla tallilla olisi suuria suunnitelmia mielessään.

Lehden mukaan Alpine olisi ilmaissut huolensa siitä, että heillä ei ole tällä hetkellä yhtään asiakastallia, joille toimittaa omia moottoreitaan, kuten ei myöskään junioritallia, jonne sijoittaa akatemiansa kuljettajia.

Uutisen mukaan on myöskin selvää Alpinen toimitusjohtaja Luca De Meolle, etteivät he pysty koskaan haastamaan formuloiden suuria valmistajia, joilla on asiakastalleja. Tällä hetkellä Mercedeksellä on kolme asiakastallia (McLaren, Aston Martin ja Williams), Ferrarilla kaksi (Haas ja Alfa Romeo) ja Hondan myllyt vauhdittavat Red Bullin ja Alpha Taurin autoja. Näin ollen muut moottorivalmistajat saavat huomattavan määrän enemmän dataa, kuin Alpine ja tätä myöten heidän mielestään kilpailullinen etu on liian merkittävä.

Alpinen aikeissa olisi legendaarisen brittitalli Williamsin liittyminen heidän asiakas -ja junioritallikseen kaudesta 2022 eteenpäin. Alpine saisi tämän myötä myös mahdollisuuden kokeilla F1-sarjassa oman junioriakatemiansa kuljettajia, joista esimerkiksi Christian Lundgaard ja Guanyu Zhou ovat tällä hetkellä jumissa alemmissa luokissa.

Uutinen on Williamsin kannalta varsin sekava, sillä he ilmoittivat tammikuun alussa jatkavansa ja syventävänsä yhteistyötään Mercedeksen kanssa kaudesta 2022 eteenpäin.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004