Albert Parkin rataan Australiassa tehdään muutoksia ennen tänä vuonna ajettavaa, kauden kolmanneksi viimeistä osakilpailua.

Albert Parkissa ollaan viime vuosina totuttu näkemään kauden avauskilpailu, mutta Australiassa vallitsevien koronarajoituksien vuoksi kilpailua jouduttiin siirtämään kauden loppupuoliskolle. Viime kaudella koko kilpailua ei ajettu ollenkaan, juuri käsiin räjähtämässä olleen koronaviruspandemian vuoksi.

Alunperin rataa piti alkaa remontoimaan vasta tämän vuoden kilpailun jälkeen, mutta lykkääminen eteenpäin antoi mahdollisuuden tehdä sen jo etukäteen.

Varikkosuoraa on levennetty kahdella metrillä, suurempaa varikkonopeusrajoitusta silmällä pitäen. Tämä ei tietenkään vaikuta kilpailemiseen millään tavalla, mutta ahtaasta varikkosuorasta on ilmeisesti tullut vuosien saatossa palautetta.

Rataprofiiliin on tehty muutoksia, jotta radasta saataisiin nopeampi, jouhevampi ja kilvanajolle suotuisampi. Hidasvauhtinen 9-10 mutkien yhdistelmä on korvattu nopealla siirtymällä kohti tekojärven viertä kaasuteltavaa nopeampaa osuutta radasta.

Mutkan 13 sisääntulosta tehdään leveämpi ja kaarevampi parempien ohitusmahdollisuuksien toivossa. Vuodesta 1995 asti ajetulla Albert Parkin näyttämöllä tehdään myös suurimmat päällystystyöt vuosikausiin. Rata on tarkoitus päällystää kilvanajoon paremmin soveltuvalla, karkeammalla asfaltilla.

[readmore from=albert-park]

Kuljettajat ja tallipäälliköt ovat viime vuosina ilmaisseet huolensa Albert Parkin rataprofiilista ja ohitusmahdollisuuksista. Nyt huutoihin ollaan vihdoin vastattu.

Uudistettu rata pääsee testiin todenteolla vasta loppuvuodesta, kun Albert Parkissa kurvaillaan Australian GP 19.-21.11.