Paul Ricardin rataan Ranskassa on tehty runsaasti muutostöitä, kertoo Racefans. Rata on saanut runsaasti uutta päällystettä ja useita mutkia on hieman profiloitu uudelleen paremman kilvanajon toivossa.

Muutoksia on tehty radan kaikkiin kaarteisiin, paitsi nopeaan oikealle kääntyvään (mutka 10) Signes-kurviin. Muutokset kattavat 70 prosenttia koko 5,8 kilometriä pitkältä kovavauhtiselta radalta. Hankkeen takana oli Studio Dromo -niminen firma, joka taannoin kunnosti myös Zandvoortin radan Hollannissa takaisin F1-sarjaa varten kilpailukäyttöön. Studio Dromon omistaja Jarno Zaffelli selvitti muutoksien sisältöä.

– Käytännössä jokainen uudestaan asfaltoimamme mutka jouduttiin profiloimaan uudestaan. Joitakin muutoksia teimme radan viemäröintiä varten ja joitakin ajatellen ohituksien tekemistä radalla, kertoi Zaffelli.

Suurimmat muutokset tehtiin viidenteen mutkaan, josta kaasutellaan kohti Paul Ricardin parasta ohituspaikkaa.

– Siinä on nyt hieman harjannetta, joten mutkasta kiihdytettäessä se luo hieman haastetta kuljettajalle.

[readmore from=Formula-1]

Yleisesti ottaen radan pitäisi olla nyt paljon tasaisempi, eikä niin pomppuinen kuin kaudella 2019, jolloin Paul Ricardilla ajettiin viimeksi F1-autoilla kilpaa.

– Kuljettajat todella tuntevat eron edelliseen verrattuna. Varsinkin, kun he siirtyvät uudelta pinnoitteelta vanhalle, joita on pääasiassa suorilla. Suorat ovat todella pomppuisia, muotoili Zaffelli.

Formula 1 -autojen on tarkoitus päästä kokeilemaan uusittua rataa 27.6., jolloin Paul Ricardilla kaasutellaan Ranskan GP.