Tallin viimeisellä kaudella, vuonna 2014, Caterhamin johdossa ollut Manfredi Ravetto on huolissaan koronaviruspandemian vaikutuksesta F1-tallien taloustilanteisiin – etenkin sijoituspalkkioita katsottaessa.

45-vuotias Italian Palermosta kotoisin oleva mies uskoo viime kauden lukuisten peruutettujen kisojen aiheuttavan vielä suuria ongelmia tulevaisuudessa.

– Hyvin maksavien kisojen peruuntuminen sekä menetyt sponsori- ja oheistuotetulot aiheuttavat sen, että kauden päätteeksi kaikilla on kassassa paljon vähemmän, mies kertoo F1:n Paddock Talk-podcastissa.

[readmore from=kulukatto]

– Talleilla on vaikeaa ja he ovat hermostuneita. Ja ongelma tulee vain kasvamaan tänä vuonna, koska lähtötilanne on näin heikko. Sponsorisopimukset ja oheistuotemyyntikin tulevat laskemaan entisestään.

Ravetto uskoo juuri tämän olleen avainasemassa sarjan jättiläisten vihdoin myönnyttyä kulukattoon.

– Kaikki ymmärsivät miten vaikeaa tallien pyöritys voi olla tulevaisuudessa. F1-tallit puhaltavat harvoin yhteen hiileen, sillä kaikilla on omat intressinsä, eivätkä he ajattele yhteistä hyvää, hän kertoo.

– Mutta luulen, että koronaviruspandemia sai heidät ymmärtämään, että jatkossa kirstussa on vähemmän rahaa kuin ehkä odotettiin. Voit kuitenkin käyttää vain sen verran rahaa kuin sinulla on. Sen takia luulen eräiden kollegoideni muuttaneen mieltään hitusen.