Toyota tiedotti Jari-Matti Latvalan korvaavan Tommi Mäkisen rallin MM-sarjan tehdastallin päällikkönä.

Japanilaisyhtiö tiedotti jo aiemmin Mäkisen jättävän tallijohtajan tehtävän ja siirtyvän neuvonantajan rooliin.

Tallin urheilutoimenjohtajan Kaj Lindströmin oli odotettu ottavan Mäkisen paikan tiimin peräsimessä. Nyt Toyota tiputti kuitenkin astetta yllättävämmän uutisen kerrotuaan suomalaisen manttelin perivän maanmiehensä ja entinen alaisensa Latvala.

209 MM-rallia ajanut Latvala jätti uransa WRC:ssä viime vuonna jäätyään rannalle Toyotan kuljettajavalinnoista.

Edessä on kuitenkin nyt aivan uusi haaste. Toyota päätti luottaa suomalaiseen jälleen kerran suuren vastuun muodossa. Latvala on uudesta pestistään innoissaan.

– Olen otettu tästä luottamuksesta, jonka Akio Toyoda (Toyotan pääjohtaja) ja Toyota ovat minua kohtaan osoittaneet. Nyt tallipäällikkönä minun täytyy nähdä isompi kuva, ja minun täytyy kyetä motivoimaan ihmisiä työskentelemään yhdessä hyvien tulosten saamiseksi. Tämä on uusi haaste, ja olen siitä innoissani, Latvala hehkutti tiedotteessa.

– Vuosi sitten laitoimme Jari-Matin pois tiimistä kuljettajan roolissa. Nyt olen todella onnellinen, että pääsen kertomaan tämän tiedon. Kun mietimme tiimiä ensi vuodelle, Jari-Matin kasvot tulivat heti mieleeni, Toyoda taustoitti tiedotteessa.