Marion Grosjean joutui sunnuntaina seuraamaan sivusta aviomiehensä ja kolmen lapsensa isän puolen minuutin taistelua kuolemaa vastaan.

Romain Grosjean selvisi kuitenkin uskomattomasti kahtia katkenneen Haas-kilpurinsa liekkimerestä vain pienin palovammoin. Mies kyyditettiin saman tien Bahrainin puolustusvoimien sairaalaan, läheiseen Riffan kaupunkiin.

Miehensä sankarillisesta selvitymisestä luonnollisen helpottuneena, Grosjean purki ajatuksensa Instagram-tililleen, osoittaen kiitollisuutta niin miehensä kannattajille, kuin myös F1-piirien tukijoilleen.

– En tietenkään saanut unta viime yönä, päivitys alkaa

– Ollakseni rehellinen, en tiedä mitä kirjoittaa. Tiedän vain, että kirjoittaminen on hyväksi. Se auttaa minua aina. Oli miten oli, tänä aamuna sanoja on vaikea löytää. Se saa varmasti hänet nauramaan – hän tietää miten paljon yleensä olen äänessä. Hän, jolle myös usein niin paljon kirjoitan.

– En myöskään tiennyt mitä kuvaa käyttää päivityksessä. Minkä kuvan eiliseltä säilyttäisin? Liekit? Hänet pelastajiensa kannattelemana? Romuttuneen auton?

[readmore from=grosjean-romain]

– Lopulta päädyin tähän, hiukan hölmöstä syystä – koska meillä molemmilla on päällämme hänen GP2-mestaruuttaan juhlistava paita. Se, joka päällä edelleen välillä nukun. Minusta siinä pitäisi lukea ”supersankari”, eikä ”mestari” – mutta jos tilanne vaatii, saamme kyllä teetettyä sellaisenkin. Lapsien vuoksi, koska vain siten voimme selittää jotain uskomatonta.

– Myöhään eilen illalla (sunnuntaina) olin varovainen sanojeni kanssa Twitterissä, suojellakseni heitä. Puhuin häntä suojelleesta ”rakkauden kilvestä”. Tänään kuitenkin minun on löydettävä uusia sanoja, keksittävä järkeenkäyviä lauseita, jotta saisin näytettyä tunteeni. Pärjäämme varmasti yhdessä.

– Haluan kiittää lääkintähenkilökuntaa. Haluan kiittää Jean Todtia hänen ystävyydestään sekä järkkymättömästä inhimillisyydestään. Haluan kiittää teitä kaikkia, jotka olette tarjonneet meille tukeanne ja sympatiaanne. Se merkitsee meille paljon.

– Haluan kiittää Jules Bianchin perhettä. Hänen isäänsä Philippe Bianchia, jota ajattelen jatkuvasti. Julesia itseään. Haluan kiittää Kevin Magnussenia kauniista sanoista. Canal+-kanavaa heidän sensitiivisyydestään. Unohdan varmasti joitain ihmisiä, joten antakaa minulle anteeksi.

– Olen kiitollinen lapsillemme, joiden voimalla hän veti itsensä pois tulesta. Olen kiitollinen hänen rohkeudestaan, päättäväisyydestään, hänen voimastaan, rakkaudestaan sekä voimaharjoittelustaan, joka todennäköisesti piti hänet elossa – Kim ja Dan, rakastan teitä. Eilinen ei vaatinut ihmettä, vaan monta ihmettä. Rakastan teitä kaikkia.

Jos kuva päivityksestä ei näy, voit katsoa sen tätä linkkiä painamalla.