Valtteri Bottas hehkui itsevarmuutta loistavan aika-ajon jälkeen – ”Totta kai pystyn voittamaan, sen takia olemme täällä”

© Kuva: Getty Images

Eifelin GP:n aika-ajo päättyi sinivalkoisiin merkkeihin, kun Valtteri Bottas nappasi uransa 14:sta paalupaikan lauantai-iltapäivänä. Suomalainen kellotti viimeisellä kierroksella nopeimmat ajat jokaiseen sektoriin, mikä riitti paaluaikaan lähes kolmen kymmenyksen turvin.

Suomalainen oli enemmän kuin tyytyväinen suoritukseensa session jälkeisessä haastattelussa.

– Se on aina mahtava tunne, kun saat napattua paalun viimeisellä kierroksella, viimeisellä yrittämällä, Bottas kertoo Paul Di Restalle.

– Tämä oli juuri se, mitä tarvitsin. Olosuhteet olivat hankalat eilisen vähäisen rata-ajan takia, mutta onnistuin saamaan renkaat toimimaan hyvin tilanteesta huolimatta.

Bottas uskoo myös vahvasti kilpailun voittoon sunnuntaina.

– Tietysti uskon, että voin voittaa, sen takia me olemme täällä. Se on meidän ainoa tavoitteemme, pyrimme ottamaan hyvän lähdön ja jatkamaan siitä, Bottas päättää.

Koko iltapäivän Mercedeksiä kiusannut Max Verstappen oli tyytyväinen suoritukseensa, vaikka hollantilainen ei paalupaikkaan yltänytkään.

– Aika-ajo oli todella mielenkiintoinen, varsinkin eilisen jälkeen kaikki olivat todella kiireisiä, Verstappen aloittaa.

– Vauhtimme oli hyvää, mutta menetin paljon pitoa viimeisessä osiossa. Nämä olosuhteet ovat todella vaikeat renkaille ja aliohjatessani eturenkaat kärsivät paljon, se maksoi minulle aikaa.

– Positiivista on se, että otamme Mercedestä kiinni, joten olen samaan aikaan pettynyt mutta tyytyväinen. Tämä on mahtava rata ajaa, en malta odottaa mihin pystymme huomenna.

Hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton ei osannut selittää suurta eroa Bottakseen viimeisellä kierroksella..

– Data varmasti näyttää joitakin pomppuja suorituksessa, hän oli yli kaksi kymmenystä edellä, mutta hän ajoi loistavast, onnea hänelle, Hamilton toteaa Di Restalle.

Hamiltonilla ei ollut vastausta siihen, kuinka hän saisi eroa kurottua kiinni tallikaveriinsa huomisessa kilpailussa.

– Totta puhuakseni en ole varma, saan sen selville varmasti tänä iltana. Renkaiden suorituskyky tulee määrittämään paljon.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.