Red Bull -pomo paljastaa karun totuuden tähtikuljettajan uudesta sopimuksesta – ”Emme ikinä edes harkinnut häntä”

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner paljastaa, että talli ei koskaan harkinnut loistavasti tällä kaudella suoriutuneen Pierre Gaslyn nostamista takaisin energiajuomatalliin. Britin mielestä Gasly suoriutuu paremmin pienemmässä tallissa, missä stressitasot eivät ole turhan korkeat.

Gasly on yksi neljästä GP-voittajista tällä kaudella. Ranskalainen ylitti maaliviivan ensimmäisenä Italian GP:ssä napaten uransa avausvoiton. Gaslyn uusi sopimus Alpha Taurin kanssa julkistettiin keskiviikkona.

Ranskalaisen entinen työntantaja Horner oli kuitenkin erittäin suorapuheinen Gaslyn mahdollisuuksista päästä takaisin ”ykköstalliin”.

– Meillä on paljon dataa kuljettajistamme pitkältä aikaväliltä, Horner aloittaa Motorsport.comin haastattelussa.

Gasly juhlii voittoa Italian GP:ssä. Kuva: Getty Images.

– Pierre on tehnyt hyvää työtä. Hän on ajanut tasaisesti siinä ympäristössä Alpha Taurilla, hän vaikuttaa olevan sinut auton kanssa. Ehkä vähemmän stressaava ympäristö on hyväksi hänelle, odotukset ovat pienemmät.

– Heidän tavoitteensa ovat hyvin erilaiset meihin verrattuna, tilanne oli sama Toro Rosson kanssa. Joten on selvää, että heidän yhteistyö toimii hyvin molempiin suuntiin.

Horner ei usko, että ranskalainen suoriutuisi Red Bull -pestistä yhtään nykyistä kakkoskuljettajaa Alexander Albonia paremmin.

– Meidän ykköstavoitteemme on antaa Alexille mahdollisuus turvata ajopaikka ensi kaudelle.

– Ei sovi unohtaa, että hän hyppäsi autoon Pierren tilalle kesken viime kauden ja voitti hänet kaikilla tavoin. Joten jos vaihdamme heidät taas päittäin, miksi tilanne olisi erilainen?

Gasly on vain yhden pisteen Albonia perässä MM-taulukossa. Molemmilla on yksi palkintosijoitus tällä kaudella. Albon oli Toscanan GP:ssä kolmas, kun taas Gasly voitti Italian GP:n viikkoa aiemmin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.