Pitkäaikainen F1-tallipäällikkö on pettynyt Hondan päätökseen lähteä sarjasta – ”Heidän suorituskykynsä on ollut nousujohteista”

© Kuva: Getty Images

Alpha Taurin tallipäällikkö Franz Tost on pettynyt Hondan päätökseen vetäytyä formula ykkösistä kauden 2021 päätteeksi, mutta uskoo tulosten pysyvän hyvinä kauden loppuun saakka.

Alpha Tauri on ainut valmistaja Red Bullin kanssa, joka käyttää japanilaisvalmistajan voimanlähdettä. Italialaistalli on niittänyt menestystä moottorilla tällä kaudella voittaen Italian GP:n syyskuun alussa. Voitto oli Hondalle kauden toinen, Max Verstappen ajoi ruutulipulle ensimmäisenä Silverstonessa.

Tost, joka on ollut mukana tallin toiminnassa vuodesta 2006 asti myöntää, että Hondan päätös on sitkeä pala purtavaksi tallille.

– Scuderia Alpha Tauri on rakentanut hyvän sekä ammattimaisen suhteen Hondan kanssa vuodesta 2018 lähtien, Tost kommentoi Grand Prix 247 -sivuston mukaan.

– Hondan päätös on sääli, sillä heidän voimayksikkönsä suorituskyky on ollut nousujohteista läpi yhteistyömme ja he ovat nousseet yhdeksi varikon parhaaksi moottoriksi lyhyessä ajassa.

– Olen kuitenkin vakuuttunut, että yhdessä me pystymme saavuttamaan huipputuloksia yhteistyömme loppuun saakka.

Hondan päätös lähteä sarjasta liittyy formuloiden ympäristövaikutuksiin. Japanilaisvalmistaja on päättänyt ottaa askeleita kohti ekologisempaa kehitystä, mikä ei kulje käsi kädessä F1-sarjan kanssa. Tost arvostaa Hondan kantaa asiaan liittyen.

– Me arvostamme Hondan päätöstä ottaa askeleita ympäristöystävälliseen suuntaan ja pyrkiä hiilivapaaseen maailmaan. Jokainen Scuderia Alpha Taurilla toivottavat heille onnea tulevaisuudessa.

– Haluamme jokainen kiittää Hondaa hedelmällisestä yhteistyöstämme, me nautimme työskennellä heidän kanssaan.

– Uuden moottorivalmistajan löytäminen kaudelle 2022 ei tule olemaan helppoa, mutta alamme katsomaan kaikkia mahdollisuuksia ja pyrimme tekemään oikean ratkaisun tallin hyväksi.

 


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.