McLaren-kuski suuttui F1-kilpakumppaninsa palkintosijasta – ”Ei ansaitse sitä”

© Kuva: Getty Images

McLarenin brittikuljettajan Lando Norrisin mielestä Racing Pointin Lance Stroll ei ansainnut Italian GP:n kolmatta sijaansa.

Monzan osakilpailun kulku muuttui yllättävästi, kun Ferrarin monacolaistähti Charles Leclerc ajoi rankasti ulos Parabolica-mutkassa.

Kisa keskeytettiin punaisilla lipuilla ja autot palasivat varikolle. Racing Point tarttui välittömästi tilaisuuteen vaihtaa Strollille tuoreet renkaat.

Tilanne sotki McLarenin suunnitelmat. Norris oli käynyt vaihtamassa renkaansa juuri ennen punaisia lippuja ja jäi uusintalähdön jälkeen luonnollisesti uudemmilla kumeilla paahtaneen Strollin jalkoihin.

Odottamaton kohtalo kismitti brittilupausta toden teolla. Tallitoveri Carlos Sainz piti kakkossijastaan kiinni ruutulipullle saakka, mutta kuudennesta lähtöruudusta kisaan startannut Norris jäi nuolemaan näppejään.

– Ainoa syy, miksi en ollut podiumilla oli se, että Stroll hyötyi ilmaisesta varikkopysähdyksestä. Se on tyhmä sääntö. He saivat sen ilmaiseksi eikä hän ansaitse sitä monellakaan tapaa, englantilainen avautui Sky F1:lle.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.