Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel myönsi torstaina tuntevansa sekavia tunteita ajatuksesta, että Lewis Hamilton tasoittaisi Michael Schumacherin voittoennätyksen Venäjän GP:ssä. Saksalaisen mukaan Hamiltonin menestys on kuitenkin ”täysin ansaittua”.

Britti tasoittaisi Schumacherin 91 GP-voittoa sunnuntaina, jos hän onnistuisi ohittamaan ruutulipun ensimmäisenä. Vettel on kaikkien aikojen voittotilastossa sijalla kolme 53 voitolla. Saksalaisen suurin sankari on aina ollut Schumacher.

– Hänen voittolukemansa on aina tuntunut mahdottomalta tavoittaa, Vettel sanoi puhuessaan saksalaisen voittoennätyksestä Autosportille.

– Seuratessani viime vuotta sekä hänen viime aikaisia tuloksiaan, oli selvää että se olisi vain ajan kysymys, milloin hän saavuttaisi Michaelin.

– Toisaalta tulen varmasti olemaan surullinen, Michael on aina ollut suurin sankarini. Mutta toisaalta olen erittäin iloinen Lewiksen puolesta. Hän ansaitsee kaiken menestyksen, mitä hän saa.

– Joten minulla on aika sekavat tunteet asiasta. Toki olen kaukana siitä tapahtumasta.

Edellisen kerran voittoennätys rikottiin Schumacherin toimesta vuonna 2001. Silloin saksalainen rikkoi Alain Prostin 51 voiton ennätyksen.