Australialainen Oscar Piastri kruunattiin tänään Formula 3 -sarjan maailmanmestariksi.

Prema Racingin tallin 19-vuotias kuskilupaus varmisti sunnuntaina mestaruutensa Mugellossa, Italiassa.

Nuorukainen saavutti kauden viimeisen kisaviikonlopun kahdessa kilpailussa sijat 11 ja seitsemän. Tulokset nostivat pistesaldon yhteensä 164 MM-pisteeseen, mikä oikeutti sarjataulukon ensimmäiseen sijaan.

Mestaruustaisto ratkesi äärimmäisen tiukan jännitysnäytelmän päätteeksi. Piastrin päävastus Theo Pourchaire jäi vain kolmen pisteen päähän. Logan Sargeantikin oli lopulta vain neljän pistettä aussikuskia jäljessä.

Piastri voitti viime vuonna myös Formula Renault Eurocup -sarjan mestaruuden R-ace GP -tallin riveissä.