F1-sarjassa nähtiin sensaatiotulos, kun Alpha Taurin Pierre Gasly voitti Italian osakilpailun. Gasly oli ensimmäinen voittaja kuningassarjassa, kuka ei ajanut Mercedestä, Ferraria tai Red Bullia sitten Kimi Räikkösen vuonna 2013.

Voitto oli Alpha Taurille tallin historian toinen. Italialaistalli voitti Toro Rosso nimellä vuonna 2008, niin ikään Monzassa. Korkeimmalle korokkeelle nousi silloin muuan Sebastian Vettel.

Toiseksi ajoi McLarenin Carlos Sainz. Palkintosijoitus oli espanjalaiselle uran toinen. Sainz ajoi kolmanneksi viime vuonna Brasiliassa. Kolmanneksi ajoi Racing Pointin Lance Stroll.

Mercedeksen iltapäivä oli surkea. Valtteri Bottas sai huonon lähdön, eikä toipunut loppujen lopuksi viidettä sijaa korkeammalle. MM-sarjan johtaja Lewis Hamilton oli seitsemäs. Brittikuljettajalle langetettiin 10 sekunnin stop/go-rangaistus kilpailun puolivälissä.

Kimi Räikkönen oli uusintastartissa toinen, mutta Alfa Romeon vauhti ei riittänyt pisteille. Suomalainen oli lopulta sijalla 13.

Red Bull jatkaa Mugelloon tyhjin käsin. Alex Albon oli vasta 15. Kaiken lisäksi Max Verstappen joutui keskeyttämään voimayksikkövian takia. Myös Ferrarin päivä oli katastrofi. Sebastian Vettel jätti leikin kesken jarruongelman takia kilpailun alkupuolella. Charles Leclerc puolestaan ajoi pahannäköisesti seinään. Monacolainen on kuitenkin kunnossa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.